Mää tierä, mää ole nössö, munt saa ylipuhuttu helpost mihi vaa,varsinkii jos see ylipuhuja sattuu olema yhreksä vuatias mr. Dragon.

Nyy ei ollu helppo rasti. Dragoni piti ylipuhuu munt leffaseuraks kattoma Risto Räppääjää. Mää kiemursi ja kaarsi ja Dragon päätti laitta iso vaihre päälles. Hää alotti hianovarase taivuttelu ilmoittelemal mm. viis kertta päiväs tekstiviästil, et koht Risto tulee elokuvateatteri, jaa mikä see päivä olikas millo mee oltti SOVITTU, et mee mennäskäs sinne. Jaa nii alko valurauta taipuma...

Mul oli kauhia ennakkoluulo ja mää ajatteli mont assia, mitä mää voisi sanoo, ettei mun tarttis mennä. Mut lapsel EI VALEHRELLA ja nii mee sit soitetti mr. Dragoni ystäväl hra. Jekyllil 8 v., et nyy olis leffaa tarjol. Sovittu aikka, olttii sovitus paikas, jaa siit see sit alko, meinaan mun henkisen auktoriteeti täyrelline katoomine.

Keskustelu alko turvallisest hiihtoloma viatost ja mitä olttikas tehty. Huamatti, et oltti pelattu luvattoma pal tiatokone pelei. Sit alko tulla viuhumal kahre nuaremiehe suust Hemboi ja Bemboi ja skiivui ja sriivui ja gigaa ja tota migaa. Yhre asia mää hoksasi siit välilt, meinaa noi star wars- sanat. Mää sit yriti sannoo siihe välii jotai Luke Skywalkerist, mihi kaks muu kolkytsentti alempaa tuijottava silmäpari mulkas ja Dragon totes, et hee kyl keskustele episori seiskast jaa Anakin Skywalkkerist. Mää yriti sit sanno, et eks niit episorei ollu vaa kuus ja taas tuli kaks tuskastunut ilmet ja hee keskustelee nyy tiatokonepeleist. Mää laito suu suppu ja alo kaivelema lompakko, kattokaas toope o toope ja toopel ei ol auktoriteetti, ja jos muu ei auta, nii raha viäl ratkase, ainaki toistaseks..

Jotai mää ny ymmärsi lopultas. Netis o ilmesest pelei, mitä saa pelata (jos äiti antta luva, ain ei anna, isä voi autta kyl tilannet sit) ja niihi peleihi saa rahal larata ukkelei (tai jotta sensorttisi) ja niil sit asei ja supervoimi, et voi tappaa kaikenmaalima önkimönkijäissi ja tietyl summal saa pittä nee ukkelit ja pelin kuukaure. Noo nyy ku me olla ja eletä markkinataloures, nii kuink pal tartte tehrä kotitöit, et saa jonku 4,5 euro maksava uko, saatikka 11 euro kuukaures maksava. Hra. Jekyll oli selkeesti paremmas asemas avioerolapsena, ko isä ol kiinnostunu kans näist peleist ja osta ain täyret tehot näihi peleihi. Jaa, sitku käy mummi lua nii saa ain kympi. (Tosi äiti oli viimeks ottanu sen kympi, ko oli maksanu peli visa elektronil) (PIIIIIIIIITKÄÄÄÄÄÄÄ KAAAAAATTSEEEE Mr. Dragonilt) Selväks kävi, et kummitärit vois kans rahottaa tälläst kestävä kehitykse toiminta, maksuvälineenä käy pankkikortti, visa, mastercard tai dinners card. (Joist ainaki kaks o toristettavast näkyny joskus kummitäri lompakos) Mää mykistysi täysi.

Sit päästisses elokuvasaliin ja mää melkke joutusi toisee penkkirivi istuma, mut siin mää piri pääni, jos yhres olla tulttu, nii kaveria ei jätetä. Tierä mitä raumoi see elokuva mul aiheutta..

Elokuva alko melko laimeest ja kummitäri ajatukse ehtivä laukkama tiäs missä, mm. lokipiros. Sit estraatil astu Elvi-täti Ulla Tapanise esittämänä ja meno alko kiihtymä. Hää ja Martti Suasalo o oikke viihryttävä katsottava ja yhtäkki mä huamasi nauravani ja tykkääväni meininkist. Mont lasteleffa o tullu katottu ja ei Risto Räppääjä jääny ollenkas huanoimppa asemaa. Suasittelen kaikil, jokka ei halu katto mittä aivonystyröilt paljo vaativa ja vaan naura ja nautti fiiliksist. Ja sit lopulliset viisupisteet. Hra. Jekyll 12 points, Mr. Dragon 12 points and finally Olga, 10 points.