Saako ihmisen murhata? Saako ihmistä kiduttaa ja sitten hirttää? Saako yllyttää muita ihmisiä väkivaltaan toisia ihmisiä kohtaan? Entäs jos alkaa oikein massamurhaajaksi, niin onko se oikein?

No ei ole. Ei ketään saa murhata, se on vastoin kaikkia moraalikäsityksiä.

Mutta entäs jos paljastuu, että kidutetut ja murhatut ovat pe-dof-iilejä? Entäs jos youtubeen pistetään video, jossa yksi murhatuista nuoleskelee huuliaan valitessaan katalogista seuraavaa uhriaan? Entäs jos samaan aikaan aloitetaan suuri kampanja, jossa uhrit kertovat lapsuudestaan oli se sitten totta tai ei? Entäs jos ihan sattumalta tietoisuuteen luiskahtaa lista tuomituista pedofiileistä?

Saako murhata? Tällaisen saastan? Kyllä sairas koirakin tapetaan.

Mä olin pitkään sitä mieltä, että saa. Jos joku tekisi lapselleni jotain, mikään mahti maailmassa ei estäisi minua päätymästä murhaan.

Olen pyöritellyt tätä dilemmaa pari päivää päässäni. Alkusysäys lähti Lotte & Soren Hammerin kirjasta Saastat. Tässä kirjassa 5 ihmistä murhataan ja koko kansakunta kääntyy murhattuja vastaan ja sulkee silmänsä. Kukaan, ei haluaisi murhien selviävän. Myös poliiseista osa kieltäytyy tekemästä velvollisuuttaan ja pimittää tietoja ja johtavat tutkintaa harhaan.

Lopulta eilen illalla tulin siihen tulokseen, ettei saa murhata. Ei ihmistä saa murhata, eikä tiettyä joukkoa vastaan saa kiihoittaa ihmisiä. Täytyy olla parempi. Vai olenko? Itse asiassa olen pahempi.

Mielestäni tällaisia ihmisiä, jotka rikkovat kaikkea ihmisyyttä vastaan tuhoamalla pienen ihmisalun elämän, pitäisi kohdella kuin saastaa, mikään rangaistus ei olisi riittävä. Mutta kuolema on helppo vaihtoehto. Ensinnäkin haluaisin, että pe-dof-i-liasta pitäisi saada ehdottoman kovemmat tuomiot. Elinkautinen ei olisi mitenkään poissuljettu vaihtoehto. On tosiasia, että tällainen rikollinen on usein itse hyväksikäytetty, mutta eikö hänen pitäisi silloin yrittää olla parempi ihminen, eikä siirtää tuskaa eteenpäin? Auttaako mikään terapia? Linnatuomio ei ainakaan auta, mutta jos lapselleni tapahtuisi jotain pahaa haluaisin, että pahantekijä joutuisi kärsimään ja pelkäämään, nimen omaan PELKÄÄMÄÄN koko loppuelämänsä. Haluaisin, että hänet suljettaisiin pois sosiaalisesta maailmasta, haluaisin, että hän pelkäisi jokaista vastaantulevaa toista vankia ja haluaisin, että hän kokisi ja näkisi myös vastenmielisyyden vartioiden silmistä. Haluaisin, että hän ymmärtäisi olevansa ihmisten silmissä mitätön, että hänen elämällään ei olisi mitään tarkoitusta.

Nykyiset muutaman kuukauden tuomiot ja vahingonkorvaukset eivät riitä mihinkään.

En tiedä miten kirja loppuu, mutta harva kirja on puhutellut minua humanistista ihmistä enempää.