Viime perjantaina oltiin Saaran kans "radal" eli baarikiarroksel juamas pari(kymmentä) viinilasillista ja juttelemas naisil tärkei juttui.Sattumoisin tapasin paikallisessa juottolassa entisen heilani Kullervon. Kullervon kanssa suhde ei aikanaan syventynyt, nykynaiset sanoisivat, että Kullervo oli niiko sellane vakipano. Lauantaiaamuna Kullervo sit soitti ja kysy kuulumisia ja ruumiin henkistä ja fyysistä tilaa. Siinä sitten valittelin, että päätä särkee, mutta muuten on hyvä olo, lenkilläkin olin juuri ollut. Kullervo ehrotti, jos hää tulis hieromaan mun niskoja, ihan vaan niiko housut jalassa ja toisi jotain aamupalaa tullessaan. Samalla hää maalas kielikuvillaan, kui hyvä mun oli aikanaan ollu, kun hää laitto mul aamiaist sänkky saak. Muistutin, et see aamupala oli ollu kuppi kahvi ja juustoleipä, jaa see oli tapahtunu vaa kerran. Jaa see on nyy myähästä, ko paskat on jo housuis, alkaa mittää hiarontasessioi järjestämä. Itse asias mul olis oike hyvi sopinu piänet hieronnat valla mainiost, mut sitä olis voinu olla vähä vaikeet selittää Äijöl mitä Kullervo tekee mun niskas öljytuubin kera, vaikkakin housut jalassa.

Tästä kaikesta jäi ajatus kytemään ruuan tärkeyrestä parisuhteessa. Kun aletaan seurustelemaan käydään ravintolois syämäs ja tuijotella toist hempeest silmiin. Sitte kokkaillaan kotona ja kutsutaan toine syämään ja hermoillaan vatta löysäl onnistuuks tää nyy ja tykkääks see ja sitä rataa. Puoltoist vuat sitte Äijö pyys muu ensteks kahvel, seuraavana päivänä lounaalle ja sit lopultas illallisel Naantaliin Kalatrappiin tehdäkseen viimese silaukse. (Kannattaa muuten ottaa kuhaa siellä, aivan loistavaa..) Valitettavaa vaan oli, et Kullervo oli vieny mut sinne ensi treffeil syämään, et henkine lataus Äijöön ei ollut siellä parhain mahdolline. Mut kuha oli edelleen hyvää. Se millä Äijö mut lopultas hurmas ja vei mun syrämme, oli viime kesäl Kasnäsis ahvenafileil. Hää opetti muu onkima, jaa mää sai 3 isoo ahvena, sit hyvi alkanu kalasuksee lopahti, ko hauki kävi mun koukkuusa ja vei sen koko koukun ja siiman. Äijö kuitenni perkas mun saaliin ja paisto ne kullankeltasiks runsaas oivariinis pannul ja hyvää oli, söin koko saaliini.

Harva on se kerta, kun seurustelukummpanini on tehny mul ruakkaa. Mieleen nousee opiskeluajoilt, pitkän huiskea kolli, joka kokkas äiteensä lähettämist aineksist makaroni, jokka oliva raakoi ja lisukkeeks tölkkikinkkuu. Sitte oli see taivaallinen aamupala Kullervon luon ja kerra hää teki jauheliha-makaronimössö. Äijö teki makkarasoppaa, sitten jauhelihasoppaa, makkarasoppaa, jauhelihasoppaa, kunnes sanoin, et tarttis jottai vaihtelu ja hää teki makkarasoppa, misä oli eineslihapulli. Itte en ole myäskään alkanu kikkailemaan ensmäise yhteise kotiruuan kans. Mää luata kotitekosi lihapulli, kermapippurisoosi ja rosamundast tehty voi-maito muussi. Eron tulles miäs ei ol kaivannu muu, mut niit lihapulli kyl.

Meil o Äijö kans ollu yks ainua suuri ruakakriisi. Äijö syä mitä vaan, mut täsä tuli stoppi. Mää oli ostanu herkku Amatzon-perunaa torilt, laiton uunilohta ja tein munasoosii. Äijö tyrmistys täysi, et hyvä valkosoosi oli kananmunal menty pilaamaan. Mää loukkaantusin verisest, otin ittelleni soosii ja heiti loput vessanpöntöst ales ja kosti viäl nii, etten tiskannu vaa Äijö sai tiskata. Ei tartte haukku mun soosei. Sen jälkke meil o ollu vaan kermaviilisoosei.

Äijö ihmettele soppamiähenä, et miks mun soppa maistuu paremmalt, ko hänen tekemä. Mää en ol viäl raaskinu kertto, et see johtu siit, et mää käytä vaa pippura ja suala. Hää laitta lihaliemikuutioo ja vast lopuks. Suala ja pippura tarttee laittaa alkuvaihees, et peruna saava kypsyessäs makuu ja vet vaan nii vähä, et peruna peittyvä. Sunnuntain ko vaan lötkötellä ja tutkita toistemme napoi, mee ei oike jakseta nährä vaivaa ruuan suhteen, nii mee käytetä puolvalmisteit. Täsä o Olga sunnuntai kalasoppa ohje, joho Äijö o aiva heikkona. Jos mää oikke viitti, nii mää leipase sämpylät siihe tykö oivariini kans nautittavaks.

OLGAN SUNNUNTAI KALASOPPA

7-8 kuarittu peruna, kiintee lajike esim. Nicola

vet, nii et peruna just peittyvä, suala ja pippura, keitetä.

2 pss Apetit värikkäät kasvikset, lisätä pual kypsie perunoire pääl. Vähä keitetä, ei paljo.

1 rasia Pirkka kahden kalan kuutioita, lisätä kasviste pääl, höyryyntymä.

2 prk Valio 3 juuston ruakakerma, kaareta komeure pääl, keitetä kiahuvaks.

1 pss Pirkka isoja katkarapuja, kaareta pääl, ei keitetä enä, maisteta suala ja pippura pitosuus, anneta pikkuhetki tekeyty ja sit syärä ja kehuta