Ihmise haaveileva lottovoitost. Siit et olis raha ni pal, ettei paskal taipuis.

Huamasi semmosenki synni ittessäni, ko ahneure olematont kohta. Kävi nimittäs semmottos, et Äijö meni laittama oma vikinglottonsa ja mää tökkäsi sil muka oma lottolappuni, et uusi sen. Mee kummakki pelata iha muutamal rivil, pari viiko kestolotto. Eikä koska mittä suurt ol viäl tilil tipahtanu. No kuitenki ny, ko Äijö tuli takas, see ilmotti, et oli laittanu mun lottorivi oma veikkauskorti al, eli jos voitto tule, voittosumma mene Äijö tilil. Mul ei hetkekä iskeny semmone ajatus, et Äijö jättäsis mun ja lähtis rahoje kans. Mul iski semmone ahneus, et jos mää voita, ni tartteks mun anta Äijöl puale mun voitost, kun ne kerta o sen tilil. Eks mää vois vaik anta sil yht satatuhat ja pitää ne miljoona itte. Muu oike korves, ko ajatteli, et ne miljona mene Äijöl, eikä mul. Ei sil mittä väli, et Äijö makso sen klapu, ko se on mun lappu!! Aivan täysin naurettava, mut hyvi inhimillist. Ihmine o ahne.

Ihmine voi kuitenki harvinaise hyvi elä ilma lottovoitto. Ja ni meist suuri osa tekeki ja yleensä viäl suht tyytyväisen olemassa olosas. Mut sitko joutu luapuma josta hyvi tärkest asiast tai elämä varjosta joku suur asia, ihmine voi ruveta hunterama lottovoitto hiuka eri taval.

Lapsi sairastu parantumattomast, mitä siin rinnal o maalima miljona. Jos se kuulusa haltia ilmestyis yhre yksinkertase vaihtoehtokysymykse kans saira lapse vanhemma lua, et otaksää kuure miljoona lottopoti vai parannaks mää sun lapse, ni mää epäile, et 99,8% vastaus olis aika selkiä. Niit 0,2% mää e halu tunte, e tiätä.

Jos sun oma terveys pettäsis pahast ja vaihtoehro olisiva sama, ni mää luulisi, et vastaus olis sama. Käärinliinois ei ol taskui. Pitkä miält ja ruumist runteleva tauti, o se vaik yksinkertasuuressas unettomuus tai masennus, mitäs tekisi??

Elämä o täyn pikkusi lottovoittoi. Onnistumisi, iloi, ne täyty va löytä. Tänäpä mun piän lottovoitto oli kansalaisopisto ja omaiset mielenterveystyön tukena ry:n yhteistyönä kasattu luentosarja 14 h, jossa o luennoitsijoin alansa huippuja, kuten Hannu Lauerma ja Claes Andersson. 7 luenno sarja maksa va 20€. 20€!!!! Pelkästä Lauerma luenno hinta on yleensä noin 170€/hlö. Arvaakka ilmottautumisiksmää ;D

Äijö yks lottovoitto o häne pupuystäväs, jonka kans polttele tupakki ja juttele aamuyän hiljasin tuntein. Siin ne kaks sit katteleva toisias ja vastaileva toisilles. Pupu tsiktsiktäen ja Äijö jutellen ihmisten kieltä. Täsä hää o:

Äijö pääsee metri päähä, mää e kahtakymment lähemmäs.