1447623.jpg

IHAN VAAN TIEDOKSI, MÄ EN OSAA LINKITTÄÄ TÄTÄ!!!!

Kultaa taikka kunniaa, sitä joskus tarjotaan.. Lauleskeli joku mieslaulaja varmaa joskus 70-luvulla, jollo mun ottalohkoni ei ylettynyt eres pöyrän kulmaan ittiään kolhimaan. Mää sain Nunnalt ja Sesilelt hiano tunnustukse, jos kerrota, et mun lokil o joku päämäärä, siis tavote, mihi pitäs päästä. Noo mää ny sit kauhiast hunteerama, et mikä see mun purpose ny sit o. Ja kuulkka mää tuli siihe tulokse, et ei mul mittä päämäärä kuulkkas ol, mut matka o tärkee. Onks elämäl niiko joku tarkotus, en mää vaan tierä, mut sil elämämatkal ja mite sää sen vietä on kyl aikaste isoki tarkotus. Mul o pitempä ollu sellane tarkotus mun elämäl, et mää elä nii, et mul o mielenrauhaa. Mää ole aikast hyvi päässy siihe tavotteese, mut arvakkas vaa mitä?? Sit ko o miälenrauha, nii sit o niiko liia rauhallist. Mää ole vähä kriisi ihmine, mää niiko tartte piäne kriisi, et mää tunne eläväni. Mun tartte olla kauhia varovaine, etten mää vaa valitte liia suurt kriisii, noi niiko tahallas. Täst o esimerkkinä vaik, toi mun erelline postaus, tost pettämisest. Jos mää hunteeraisi, et ny o liia tasast ja tylsää ja joku vilkuttais airan toisen pual vihreet valoo ja mää kirmasisi sinne airan yli, nii siit seurais a) kriisi mul, ko mää pettäsisi Äijöö ja omaa ihmiskäsitystäni b) kriisi Äijöl, joka luattaa muhun ko vasemppa käsivarttes c) kriisi kaikil muil, joit meiti suhre kosketta. Eli viimeks mää sit vaa kriisiytysi auto katsastuksest ja aikani kriiseiltyä taas on vähä helpompi olo.

Mää ajatteli vähä globaalimmi tätä päämäärä juttu, niiko esim. firmoje focust ja tavoittei ja kaikke semmost. Siihe käytetä hirviä paljo raha, et palvelut pelais ja tulost saatas enemmä ja mil keinoil mee ny päästäis tähä meiä päämäärä. Mää ole ain miättiny sitä, et nimeoma johtoporrast ja päällystö koulutetta hianost ja lätkästä powerpoint kalvosarja toises jälkke seinäl ja sit nee tule into puhkue selittämä kummallisel firmakiälel mite nyy pitäis toimima, et mee päästäs meiä pualvuas tavottese. Alaise kuunteleva huuli pyäriänä ja nyäkyttelevä päät, meil on hiano tavote ja meil o selvitetty EHKÄ miten mee siihe päästä. Pää suriste hee painuva tiskeilles tai minne menevätki odottama asiakast. Noo sanota, et tää o vaik hualtamoketjun keskisuuri kahvila-ravintola liukkaast liikennöiry tiän varres. No siält astu sisä ny pitkän matkan ajanu Olga, jollon nälkä, eli verensokeri o päässy laskema ja kiukku o matkal päällesäs. Olga tulee eteisee ja siin on siistijä, joka ärähtää jotta epämääräst, ko Olga kyssy vessa sijaintti. Olga löyretty vessa, hää mene itsepalvelutiskin päähä, otta jumalattoma alhaalt tarjottime, mikä o märkä, sit hää valitte kuppi. Ensmäne o rikki, toine paskane ja kolmas kuuma, mut puhras. Sit Olka lähtee tyäntämä sitä märkä, kiin takertuvaist tarjotint, kohti leipätiski ja valkka ruisleivä, ettepäi, lopultas piiiitkän tiski pääs o kaffe ja naine kassal. Olga sanoo reippaasti, HYVÄÄ PÄIVÄÄ! Johon flekmaattine naine vasta ja tuliko muuta? Olga yrittä viäl vähä jutella, mut naine osotta kassakone laskuri, et fyrkkaa niikos tänne. Olga kyssyy et misä o servetit, nii kassaneiti vilkautta epämääräsest piiiitkän tiski toise päähä. Olga tekee just sil silmänräpäyksel päätelmän, et tää on paska kahvila ja tähän paska kahvilaan en muuton tule enää ikinä.

Toinen esimerkki. Salos hesburgeris on vuoropäällikkö, ILOISEN PALVELUN AMMATTILAINEN, kuten häne nimilaatassaan luki. Olimme Pynterin kans tilaamassa, kun tämä ko. vuoropäällikkö, otti tilauksemme, meni selittämään sitä vähän sivummalle, näytti keskisormea alaiselleen ja sanoi, että tee nyt ne vitun hampurilaiset..

Mitä tästä opimme?? Me ehkä jotain, minkä firmojen esimiesten pitäisi hiffata. On turha kouluttaa porukkaa ja luoda hienoja suunnitelmia ja focuksia, jos ensimmäinen ihminen, jonka asiakas tapaa, pilaa koko tulevan asiakassuhteen. Tuskin kukaan äiti on koskaan opettanut lapsilleen, että tervehdykseen vastataan, ja tuliko muuta?? Olga ainakin päätti siistijän ja kassaneidin käytöksen perusteella, että tän koko firman 60 työntekijää on ihan paskoja ja tänne en enää tule. Olga oli vaan yksi asiakas, mutta Olga se kertoo kaikille 50 kaverilleen, vielä kolmen vuoden kuluttua, että tosta paikasta, mä sain huonoo kohtelua.. Olgan kosto o kauhhia.....

No tän sai jakaa viirel tyypil etiä päin, mää pistä menemä.. En tierä, onko nää jo saaneet tälläse, yritä otta muit ko sukulaissi..

1. Johanna Tukiainen-loki, sinulla on todella päämäärä!!!

2. Saanelin-loki, ihan aikuisten oikeesti mä nautin Saanelin kieroutuneesta huumorintajusta

3. Mimosan-loki, Mimosalla on päämäärä ja matka menoillaan!!!

4. Rosetan-loki, Rosetta on jeesannut minua ja monia muita kestämättömissä työelämänkiemuroissa.

5. Iisin loki- mieskiintiön ja kuivahkonkostean, hauskan huumorin takia.