Kyl muu sit tänäpä korpes ja korpes kovaa. Mää e meinannu mitenkä saara itteäni lairoilleni. Syy oli nää feispuuk päivitykse ja sovellutukse.

No jos ny hunterata, et ite mää ole feispuuki liittyny ja ite mää ole kaverini valinu, paitti tiätenki niit jokka ny o pakko otta, ko pääse helpommal. Sit yks semmone homma o tiätenki, et sää e voi itte vaikutta siihe mist ihmise tykkävä ja mist eivä. Eli mitä hee sualtava myäs sun seinälles, vaik sää ei haluiska. Ja tän taki mul meni aamukaffe väärä kurkku ja mää sai niin ma perustelise angstikohtaukse. Nimittäs mikkä ei ol ni tyhmä ko hyvä tarkottava ihmine, sillo ko se halua tehrä hyvä, eikä ymmärrä tiätylaisi eettisi sääntöi mikä o sopiva ja mikä ei.

Oma lukus o nää sovellukse: "Kopioi seinällesi 10 minuutiksi jos tunnet jonkun mielisairaan. Useimmat eivät uskalla. Mielisairaus on ihan normaali sairaus!!" ja rintasyövästä ym. ym. omat versionsa. HALOO!!!!!!! Hyvää tarkoittava, mut aiva saira naivi tapa tuara julki tärkiä asia.

Sit o nää henkilö, jokka jakava sovelluksi erittäi epäeettisist tahoilt, ymmärtämät itte mihi ova lähtene muka. Esimerkkinä täst kehitysvammase lapse vanhempi, joka jaka rasistisi uusnatsi sovellutuksi ja jakaa kommenttei, et kaikki somali pitäsis pistä säkki ja säki hakata muusiks. Täsä näky se surulline tosiasia, et Suame koululaitos o epäonnistunu sivistämise suhte. Ainaki historia opintoje suhte. Mahtava valkoine rotu olis tuhonnu välittömäst häne lapses ja tore näkösest vanhemmakki, ettei tämmöne kauhistuttava häiriö olis päässy periytymä geneettisest, et heil hitler va hänellekki.

No ensmäse sorttisist mää e ny välitä just, nee ei hetkauta muu suunta tai toise. Jos joku halu julista suvaitsevaisuuttas feispuukis, ni siit sitte va. Kunha siirtyis toiminnanki tasol, teoriast. Toise kaltase tyypi lentävä pois mun kaverilistalt, jos vahingos ova sinne päässe. Siis feispuuk listalt ja henkilökohtaselt listalt. Mä e voi siätä tämmöst typeryyt ja järje heikkout.

Mut kolmas kohta mikä saa mun näkemä punast o sovellukse, joihi mää e itte voi vaikutta ja jonka jaka joku suht järkevä ihmine, joka ei ol ajatellu assia loppu.

Tämmöne viästi mun aamukaffe hetke keskeytti ikäväst. Sovellukse otsikko oli kivoja kuvia ja sovelluksia. Teksti: "Tämä vauva on hakattu ilman syytä. Tykkää tästä kuvasta, jos vastustat lapsiin kohdistuvaa pahoinpitelyä." Ja kuva noin 6 kuukautta vanhasta erittäin rajusti pahoinpidellystä vauvasta teho-osastolla.

Nyt muutama assia.

Mää pitelin omaa 6 kuukaut vanha lasta sylissäni, jolle oli juur syättäny puuro ja joka oli oike tyytyväine ja jutteli vauvakiältänsä mulle. Mul tuli aik paha olo.

Tässä Suame maas o semmone assia ko journalismi etiikka ja meiä sivistykse taso ei kuulu julkasta helvetilliste tragedioiden kuvia. Meillä ei mässäillä verellä ja paskalla, ei tirkistellä teho-osastoje tuska, ei herkutella yksityiskohtasil kuvil ihmise raakuuksist. Meil kyl löytyis iha tarpeeks laste kaltokohtelui ja eloonjäämiskamppailu, jos semmost sais julkasta. Meillä vaikeist assioist kyl kerrota, mut kuva ova lähinnä kynttilöist tai maisemast. B-luaka julkkikse mustasilmä voira kyl näyttä lähempäki tarina kera. Muute uhri ja lähipiiri suajella ja he torellaki ova ansainne se.

Sit semmone juttu, et miks tarttis tykätä pahoinpirelly lapse kuvast? Kuka järkevä ihmine oikeest voi paina TYKKÄÄN-nappula? Kuka lähettä tollase kuva moise otsiko al? Kuka ylipäätänsä halua kualata ja näyttä olevas "hyvä ihmine" vastustamal tämmöst asia tämmösel taval? Mitä vittu se ihmine saa täst? Ja ne ihmise jokka lähtevä siihe muka?

Ja sit se lopulline dilemma. Vauva on hakattu ilman syytä. Millainen syy tarvitaan, että vauvan saa hakata? Millainen syy tarvitaan, että ihmisen ylipäätään saa pahoinpidellä?