Sain tänään kaksi viikkoa saikkua, vaikka hermo meinasi mennäkkin. Tälläiset raskaana olevat kun eivät oikein kuulu kellekkään.

Menin sovitusti työpaikkalääkärille ja hän myötätuntoisesti kuunteli ja nyökytteli ja sanoi, sitten kirjoittavansa kolme päivää sairaslomaa. Loput saa kirjoittaa neuvolalääkäri, hän kuitenkin suosittelisi työn henkisen vaativuuden takia vähintään kahta viikkoa sairaslomaa leväten, ulkoillen ja juoden runsaasti mahdollisuuksien mukaan.

Hyvä vein lapun Rva Pomolle ja hän sanoi, että asia on selvä, mutten odota sua töihin kuin aikaisintaan kahden viikon kuluttua. Oksentelu täytyy saada jotenkin kuriin ja levättävä on.

Soitin neuvolaan ja terveydenhoitajatäti vastasi ja kertoi, ettei täältä voi saada lisää sairaslomaa koska lääkäri on sairaslomalla. Kysyin, että mitäs nyt tehdään, kun töitä en tässä hantissa kerta kaikkiaan jaksa tehdä. -Juu juu vastasi terveydenhoitaja, ainakin kaksi viikkoa sun pitää nyt lepäillä ja juoda vähintään kolme litraa vettä päivässä. - Juu juu vastasin, mutta en voi levätä ja juoda vettä kotona, jos kukaan ei kirjoita mulle sairaslomaa. - Voi voi, sanoi terkkaritäti. - Voi voi, vastasin minä ja ääni sen verran kiristyen, että joku ratkaisu pitää löytyä ja vielä tänään.

Lopulta sovimme, että menen takaisin työpaikkalääkärille ja ensi tiistaista lähtien heidän lääkärinsä kirjoittaa jatkoa työpaikkalääkärin lappuun.

Takaisin yksityiselle terveysasemalle ja olin varmaan sen verran hurjan näköinen tärisevänä ja kalpean-vihreänä, että vastaanottohenkilö kipitti nopeaan ja vessaa osoittaen lääkärin huoneeseen ja toi korjatun sairaslomalapun pikavauhtia. Ja sitten takaisin työpaikalle.

Nyt helpottaa kun tietää, että ainakaan  ensi viikon maanantaihin saa ihan rauhassa oksennella ja nukkua, eikä tarvitse välittää kuin itsestään ja Äijön ruuasta. Tiedän, että työpaikkalääkäri tunsi minut entuudestaan ja tiesi, etten fuulaa asiaa. Lisäksi hän olisi voinut soittaa neuvolaan. Neuvolantätin ovesta on noin 40 metriä lähimmän lääkärin oven luokse ja tarvittaessa hän olisi voinut hakea lapun sieltä, koska itse tiesi jo asian määrättyään viime tiistaina mulle kolmen päivän sairasloman. Sairausloman. Mutta kun järjenkäyttö ei kertakaikkiaan kuulu terveydenhuollon byrokratiaan.