En oo montaka resepti pistäny lokil, vaik pää o niit täynnänsä. Nyy kuitenni ajatteli laitta yhre kotiäitei helpottama. Mun ruualaitos korostu yleensä helppous ja hyvä maku ja usei mää teen aika erullistaki ruakka.

KANAVOKKI

800 g roilerii hunajakastikkees, 1 pss kiinalaissi vokkivihanneksi (voi käyttä muitaki, mut mää tykkä apetiiti chinese-sekotuksest), 1 pss Uncle Ben`s express Thai-riisi (siis valmiiks keitetty maustettu riisi)

Paisteta vokkipannul tai isos paistipannus kanapalat kypsiks, anneta semmone vajaa 100 g kissal. Loppuje seka sekoteta pussi vihanneksi ja riisi. Lämmytetä kuumaks ja eiku syämä.

Ja sit ei niin kiirust homma. Kohotuste välis ehti käyrä lokil.

OLGA ARKIPÄIVÄ PAREMP SETSUURI 1 leip

3 dl käre lämmyst vet, 1/2 paketti hiiva, 1-2 rkl siirappi, 1 1/2 tl suala, 3 keiti peruna raasettun, 1/2 dl öljy, 2 dl ohrajauhoi (tai jotta vähä terveellisemppä jauho, ko pullajauho), n. 6 dl vehnäjauhoi.

Hiiva ja mauste vere joukko, sekoteta, lisätä peruna ja ohrajauho ja sekoteta siliäks. Sit ruveta alustama vehnäjauhoil ja sit ko taikina o hyvä ja kimmosa, see laiteta nousema. Uuni pääl 175 astet. Vaivata ilma pihal taikinas ja tehrä pötkylä, joka heitetä voireltu leipävuaka. Kohoteta taas sen uuni pääl ja sit ko see o noussu uurestas ko Feeniks lintu, see pannu uunise ja paisteta semmone vähä vail pual tunti.