Päässä sai kaksi biisiä.. Yön biisi, jonka nimeä en muista, mutta joka menee suunnilleen näin: Sä on se tavallinen tarina, joka unesta alkaa ja kohta on edessä todellisena, no siinä sinä seisoit edessäin, et ehkä yhtään mun makuuni, et ehkä lainkaan mun tyyppiäin.. Jotain sellaista ja toinen biisi on Anssi Kelan Milla. Milla hei sun täytyy muuttuu, sun elämältä suunta puuttuu, sä aina tartut tikkuun lyhimpään..

Kaikki lähti siitä tänään, että aloin miettimään parisuhteen tarkoitusta ja pettämisen helppoutta, varsinkin pienessä känässä baarissa. Parisuhteessa menee huonosti, yrität mitä vaan ja toinen ei huomioi, keskustelut pyörii sen ympärillä mitä huomenna syödään ja kumpi käy kaupassa. Illalla vaihdetaan, jos vaihdetaan, pikku suukko, käännetään kylki ja aletaan nukkumaan parin pierun kumealla säestyksellä. Seuraavana päivänä yrittää ehdottaa lenkkiä läheisellä pururadalla, ei kun telkkarista tulee hauskat kotivideot, sitten istua möllötetään ja katsotaan toisen mieliksi niitä, onhan nyt yhteisen laatuajan aika. Tätä jatkuu päivästä ja illasta toiseen. Välillä kännissä valitetaan kun ei ole yhteistä aikaa ja kun sulla on niin paljon omia menoja, no hitto, katsotaan nyt yhdessä sitten pilanpäin-ohjelmaa, pidetään kädestä ja suu supussa. Sitten tuli ne ristiäiset, no sinne ei tietenkään voida mennä yhdessä, kun entinen vaimo on siellä ja onhan se nyt vähän kiusallista, mutta rakastan, rakastan. Nainen lukee lehdestä, että keskiverto suomalaiset parit harrastaa seksiä kolme kertaa viikossa ja alkaa ajattelemaan, että saiko hän seksiä tässä kuussa ollenkaan vai oliko se sittenkin pari kuukautta sitten.. Päätetään lähteä tyttökaverin kanssa ulos tuulettumaan. Pöytään saapuu mukiinmenevä, siisti, hyvältä haiseva ja ennen kaikkea JUTTELEVA mies. Se puhuu mulle, se on kiinnostunut musta, se tarjoo mulle drinkkiä, se pyytää tanssiravintolaan, se auttaa takin pois päältä, se koskettaa, se tanssittaa, se tarjoo drinkkiä, se tarjoo kyytiä kotiin tai hänen kotiin tai huijui, se tarjoo seikkailua, se maksaa hotellihuoneen, se haluaa mua niin paljon, että on valmis maksamaan 65 euron hotellihuoneen, SIIS SE HALUAA MUA!!! Aamulla takki on tyhjä, seksi on ollut hyvästä huonoon, jotain siltä väliltä, meikit valuu pitkin poskia, krapula, vituttaa, kaduttaa. Miten tämän selittää?? Ja kannattaako tunnustaa, jos pettää?? Ja kuka tässä on suurin syyllinen??

Baarimikkona 9 vuotta toimineena tiedän miten helppoa tämä peli on, niin miehille kuin naisille. Ns. "pelimiehet" hakevat juuri tälläisia naistapauksia. Mitä heillä on hävittävää, kunhan ei kaverin muijaa pokaa, siinä helposti nenä voi alkaa punoittaa. Naisena tiedän miten helppoa on "kaataa" juuri ukkomiehiä, hieman kuuntelua ja seksiä, ainakin lupaus siitä ja pöytä on täynnä ilmaista viinaa. Useat naiset ovat kysyneet minulta panevatko tai hakevatko heidän miehensä baarista panoseuraa. Vastaan aina ei ja useinmiten se on totuus. Parisuhteessa olevat miehet, aivan aikuisten ihmisten oikeasti, hakevat kuuntelijaa, naisen suoma kiinnostus on mannaa sydämelle ja sitten lähdetään kotiin naisen ja lapsen luo ja yleensä kuuntelemaan saarnaa ja katsomaan viikon verran mökötystä. Naiset lähtevät helpommin sänkyyn tai oikeastaan sen voisi kyllä pistää vahingon piikkiin, tapaturman. Liikaa alkoholia, kiinnostusta osoittava mies, pientä flirttiä ja tilaisuus tekee varkaan.

Miksi siis annan kuvan, että naiset pettäisivät enemmän?? Eikö niitä, ihmisiä tarvita tasapari?? Tosiasia on, että naiset voivat pettää kerran, hullaantua, katua. Harvoin olen tavannut naista, joka järjestelmällisesti pettää, mutta tämän kaltaisia miehiä olen tavannut tusinoittain. Ja miehiä, jotka todella valikoivat vahvassa parisuhteessa olevia naisia, lisäjännitystä tuo pokan taivuttelu, peli, jonka toivotaan johtavan "kaatoon", vaikka firman pikkujouluissa. Se miten vaurioituneita tämän kaltaiset ihmiset ovat, on taas sitten toisen jutun aihe. Ja siitä hotellihuoneesta vielä, prostioitujen hinnat liikkunevat 80-150 euroa 15-30 min. , niin eiköhän ole parempi satsata hotelliin, aamulla saa aamupalat tykö. Tosi pelimiehet ottavat huoneen jo valmiiksi, niin ei tartte sählätä aamuyöstä.

Pienistä puroista tulee suuria virtoja. Avioliitot ja pitkäaikaiset suhteet, eivät yleensä kaadu yhteen pettämiseen, mutta syvän haavan se tekee petetylle puoliskolle, sekä asettaa pettäjän ainaiseen syyllisen rooliin. Harva, hyvin harva parisuhde on niin vahva, kypsä, että asia voidaan käsitellä ja oikeasti unohtaa ja jatkaa puhtaalta pöydältä.

Itse olen ajatellut aina, että jos haen yhdenyön suhdetta, en halua valita ketään tuttua, enkä ainakaan ketään, josta aidosti pidän. Seksi seksinä on melko kliininen tapahtuma, joskus onnistaa ja voi jopa saada hyvää sellaista. Mutta useimmiten homman haluaa lakaista maton alle ja toivoa, että se pysyy siellä. Tuntemattoman kanssa se onnistuu paremmin.

Kevättä rinnassa, Olgalla?