Pihamme todennäköisesti osallistuu vuoden 2012 kaikkiin kaunis/viehättävä/toimiva piha/puutarhakilpailuihin!! Ja inspiraation lähteenä toimii tämä:

Eli kellarimme. Kellarista on nyt tällä päivämäärällä pumpattu vettä 24/7 puolitoista kuukautta. Luit aivan oikein KUUKAUTTA! Tarkkasilmäiset huomaavat tulvavedeltä pelastetun Sesilen Hurun tekemän pinnasängyn, sukuaarteen, joka tällä hetkellä on muuten tummanruskea. Mutta siitä lisää toisessa postauksessa. Vain Äijön tinkimätön raadanta, jatkuva väijyntä pelasti kellarin enemmältä vesimäärältä kuin n. 20 senttiä lattialla. Sinänsä kaikki tuhoutui sauna ja suihkuosastoa myöden, mikä on niin masentava kuva, etten viitsi sieltä pistää kuvaa tänne. Onnellista oli, ettemme olleet ehtineet rakentamaan näihin betonihuoneisiin suunniteltuja kodinhoitohuoneita, emmekä uudistamaan saunaosastoa. Sitten olisi voinut alkaa jopa selvällä suomen kielellä vituttamaan.

Optimistisempi voisi kuvitella, että puolentoista kuukauden pumppaamisella, mikä maksaa rapiat 100€/vko, sähkökatkon aikana 350€/5 pvä, vesipatja talon ympärillä ja alla olisi hieman pienentynyt. Pojat ovat olleet n. 15 min. tauolla ja tuolla noin 30 sentin syvyydessä on sokkelin pohja jonka alta suihkuaa vettä. Poikien lähtiessä pulputus talon alta oli kovin pienimuotoista. Kyse ei ole siis mistään rikkoontuneesta putkesta, vaan yksinkertaisesta luonnonmullistuksesta. Maasto ei vedä enää vettä mihinkään ja vanhat salaojaputket ovat voimattomia. Kun vahinkotarkastaja porasi lattian läpi kellarissa tarkistusreiän syntyi pienimuotoinen kylmä geysir. Täten vakuutus ei myöskään korvaa mitään kuluja tästä "vahingosta", joka ei ollut siis vahinko, vaan luonnonmullistus.

Poistoputki on saatu paikalleen käsikopelolla ja kovalla kiroamisella. Kaivinkone kuski sai vuotoa tukittua maa-aineksella ja tässä valli alkaa sortua, joten kuohuntaa riittää ja putki ei ehdi vetää riittävästi vettä.

Toinen tulppa on avattava tukkeutumisen uhalla. Mutta loppujen lopuksi kaivanto saatiin tyhjäksi ja pojat takaisin laittamaan patolevyä ja salaojaputkea.

Vuoden kaunis piha 2012 toiselta puolelta. On se vaan niin karun kaunista tuo hiekkamaa..

Kotini on linnani ja se yksi meiltä on aina puuttunut! Vaan ei puutu enää.

Vallihauta! Liput liehumaan ja ritarit ratsastamaan!!