Nyy mul loppus hermo iha tyysti. Mee olla pumpattu ja pumpattu tota vettä poies tualt kaivost, mut meil o ni piän pumppu, et see ei enä riitä. Tänäpä aamun oli vesi leviny kahte muuhu huanese tual kellaris ja pahimmis kohris oli viitisentoist sentti vettä.

Mul ei enä riitä Äijö eikä kenenkä muunka vakuuttelu, et kyl see siit loppu ja vetäyty pois. Ko ei näyt vetäytyvä ja vet sata lisä taiva täyrelt. Mitä ny aurinko tillittä hetkellisest.

Mää ole nuaruuten maal viättäny ja siäl ei ollu muut harrastustoiminta ko pesäpallopeluu, suunnistus, 4H-kerho ja palokunta. Näist punkeron ja suuntavaistottoman valittin noi kaks jälkimmäist. Ehkä täst johtue ajatteli, et nyy mää soita ensmäitteks paikallisel vapaapalokunnal, jos siält jotta apu sais.

Esiti assia ja sanosi, et emmää mistä tiärä, mut tämmöttös maalaisjärjel ajateltun kaivo tarttis tyysti tyhjentä, ko see o kolme metri pääs seinäst ja see o ainua putki tai assia, mist tänne vettä voi tulla. Mee olla siis kunnaveres ja niist putkist ei näyt mikkä vuatava. Toi kaivo o vanha makiavere kaivo, mist o juama- ja pesuvesi tullu sisäl. Miäs totes, et see o varmast parast nyy ja kysysis, et pistetäks hätäkeskukse kaut, et tule ilmane vahinkontorjuntatehtävä vai laitetaks normaalin palvelutehtävän, jollo paikalline nuarisoyhristys saa palkkio siit toimintaas tukema. Sanosi, et kosk täsä olla kahreksannel kuul raskaan ja entine vpk:laine ni tottakai mun tartte tuke paikallist nuarisotyät. Et see o niiko satsaus tulevaisuute. Emmää kyl olis kehrannu sano, et laiteta hätäkeskukse kaut, ko ei täs ny ol kenenkä hengest kines ja aineellise vahinko eivä tul nousema yhtä se korkiammal, mitä nee ny jo ova. Ja piän hinta see o 50-60€. Sewwerra hukkas ennevanha jo yhrel baarireisuul vessalattial.

Mut hermoohi ottaa. Mikkä ei piremp ko orottava aika ja harvo mää ole mittä miähi näi kovi kaivannu, ko ny te. Tunne itteni vanhaks mummoks, ko jok auto tartte tarkasta mikä ohitte kulke. Et jos nee ny tulisis.

Ai kauhja, mul tuli miäle, et ei mul ol mittä pulla tarjota niil, jos nee kahvet jua.

Edit klo 13.13

Kyllä sitä naisihminen voi tulla iloiseksi kun saa kolme salskiaa miestä pihamaalleen. Poja kattosiva kaivon ja sanoivat, ettei täällä ole enää tyhjennettävää, tarkistivat salaoja-juoksutuksen ja sanoivat, että nyt ei voi muuta tehdä kuin soittaa vakuutusyhtiöön. Veden pinta on laskenut ja toivon, että nyt se loppuis, että tää olis ollu loppuhuipennus. Saas kattoa tuleeko laskua, kun löin pojille leijonapullot käteen Äijön varastoista.

Mutta kaikki mitä mä voi tehdä on nyt tehty, mm. hermostuksissani soitin talon entiselle omistajalle ja vaikka aloitin kirraamisella, niin lopulta sovittiin, että tulee katsomaan remontteja tammikuussa :D

Palopoja nauroiva, kun sanosi, et kyl mun Äijö sanos tost verepinna laskemisest iha samal taval ko teeki, mut ko täs hormoneissani ole melke sitä miält, et toi vesi tual o mun miähe vika, ni emmää sitä uskonu. Semmone nuaremp miäs sanos, et hää otta osa sun miähes kärsimykse, et hänel o iha sama tilanne koton :DDDD Hee ei millä olis ottanu niit pulloi, mut mää sanosi, et raskaan oleval kiukkusel ämmäl ei kannata väittä vasta, hee tekevä arvokast vapaaehtoistyät ja tää o iha vähint mitä täsä voi tehrä.