Ykstoist kilo ja rapiat ilo ja onne. See o meiä Sir Eino. Mu jorinoit kauemmi seuranne tiätävä, et mää oli paikal ko Sir Eino synty maalima Turkkuses kauniin lokakuisel päiväl.

Tänäpä mee olla Sir Einon kans oltu vähä terapeuttisi kanssaihmisil. Ensi Sir Eino äite laitetti ravinteli syämä ystäväs kans ja sit haaveilema mr. Bigistä, eli suamalaisittai Kihost, elokuvateatteri ja kattoma et millast see Sinkkuelämä sit oike o. Toivottavast siihe ravinteli keikka ei kuulunu kovi mont cosmopolitani.

Sir Eino ei ollu ehtiny käymä ulkon tänä ollenka ja mee päätetti lähte häne Roll`s Roycen kans kurvailema kaupungil. Meiti piti ensi mennä katsastama yks juhlie pito paikka, mut see oli perhana menny jo kines. Munt nykyne tyäpaikka oli siin lähel ja päätetti mennä moikkama tutui sinne ja toivotti, et kummitäti sais kupi kaffe. Mää vähä hunteerasi et mite asukka ottava tälläse piäne vasta. Ja kuulkka. Sir Eino näytti parhaimpi puoli, jokelteli, jutteli ja nauroi ja nii ne vastapuale ihmisekki. Ihmise ova parhaimmillas ollu vuasikausi suljetuil, eiväkkä ikän tulis toime ns. normiyhteiskunnas, harval o mittä keskittymiskyky ja homma o välil tuskase äänekäst ja rauhatont. Nyt hiljeni kaik ja huakasui pääs suust jos toisest. Varovast hee kerääntys Sir Eino ympäril ja kysysivä et saaks kosketta. Hyvi sairas ja rauhaton miäs, istu rauhas alas Eino viere ja kysy et saaks hän vauva syli. Hää piteli iha oikein ottein, tuki päät ja sano, et vauvoje päät ova vähä heikkoi, et hää tuke täält. Hänelt viärähti kyynel ja sit hää kysy, et voisiks mää otta kuva, et hää sais muisto ja kuva otetti. Muutkin rohkaistuivat ottamaan syliin ja sama harras hiljaisuus jatkui ja kuunneltiin mitä Eino jutteli. Eino teki sekunneissa sen mihin minulla menee useita minuutteja ja välillä en onnistu koko päivänä. Hetken aikaa kaikki olivat rauhassa Pienen Ihmeen, ihmislapsen edessä.

Sen ilon ja onnen määrää ei voi rahalla mitata, se on pyyteetöntä, mutta tuo samalla huolen, murheen ja pelon tullessaan. Rakkauden määrä on kuitenkin suurempi. Ei suotta sanota, että pieni ihminen mullistaa tullessaan koko maailman.