Kaik viättävä laatuaikaatas omal tavallas. Mul o moni tapoi viättä sitä. See o yleensä ni, et mää pyri elämä ni, et mu aik olis koko aik laatuaik. Siks mää oleki kauhja ittepäine ja ittekäs ja teen useimmite nii ko itte tykkä. Äijöl see useimmite sopi, ko hääki tykkä vetäyty välil omi oloihis. Ja tiätenki mee olla hitsauruttu niiki, et jopa joskus meiti halut ja himot törmävä iha yhte.

Pynteri oli pikkase väsyny ja halus lähte viättä laatuaikka kavereittes lua Turkkuse ja mää oli iha miälisäs, ko mää sai viättä laatuaikka Sir Eino kans ja Äijöki oli tyytyväine ko pääs istuma kavereittes kans kuppila, jote kaik oli tyytyväissi.

Meil meni aika loistavast Sir Einon kans, hää ko o laste tappa viaraskore hoitaja kans ja riitelee sit äirees kans. Lauvanta aamul mee ajateltti lähte toril aamukahvel haukkama raitist ilma ja herätti oike pual kahreksalt sitä varte. Meil oli normaalit aamukuviot, jokka ova tuttui kaikil lapsperheil: aamupesut, -pusut, -puurot jne. Ja näi see sit meni.

Jutelti kovi sängys ja haukoteltti. Saati puuro lämpimä, see meni liia kuumaks. Uus yritys. Sopiva, Sir ei tykänny siit ja pärski sen ympäriis. Ripustetti pyykei kuivuma. Pynteri soit ja sano, et ota kaupungil mukka maito, juu oteta. Sir ja Pynteri jutteliva keskenäs ja Sir hymyili ni et ei koska mulle. Saatti syäty hedelmämoso ja meiti äire soitti ja sano, et muist ny otta tumput pojal, ko lämppö o va alt 10 astet. Juu, oteta mukka. Sit vaihretti vaippa ja mää oli ostanu vääri vaippoi. Mist helkkarist lapseto ihmine voi tiättä et niit o kymmeni erilaissi??? Täti suihku. Maito pojal. Puale vaatteist täril. Uus vaippa pojal, ko ne ihme stay-upit falskas lahkestas, uure vaatte pojal. Mitä helvetti?? Lapse vaatte ova lakanoi, mis o ulokkei ja napei.. Hei haloo, mää ossa ommella suara saumaka, mite tällesest koota pait tai housu?? Vai onks täst tarkotus tulla kummakki?? Mikä heleveti striptease-vaate tää o?? Nykäsyl poies, ylle napittamal?? Hike pukka. Täri hiukse kuivuva pysty, sojottama ko höyhänä linnul, toine pual o lattana. Lopultas pojal o oikia sorttine vaip, joku body tapane, sukkahousu, esprite-pait, mickey mouse-housu, pojal tule nälkä, maitto kehi. Poikka rupe väsyttämä ja silmä lupsuva, helkkari, pitäiskö luavutta ja mennä poja viere nukkuma?? Äire soitta toistamise et ollaks jo toril ja onks tumput?? Paskat olla ja perkele, jollei täl koulutuksel osa pittä ihmist lämpimänä ja ruuas, ni o se helvetti!! Ittel pissahätä, onk vaippa hyvi?? O, hyvi. Poik nukku. Poik Benettoni tossuihi ja Reima-puku, lisä napei... Koht poja vaatte ova jeesusteipi kans kiinnitetty. O maitto, o tuttipullo, o varavaip, o tumput. Mää itte ole ko kanaperssi hiuksistain, punane ja hikine ja verä eilise paskase duunivaatte pääl, yritä otta poja, hualtokassi, oma lauku, roskikse ja kivuta purottamat poikka selkä särkysenä kolme kerrost alas, et mää sa poja istuma reilu kahre tonni rattaisisas. Kello o vartti yli kymmene.

Ulkona aurinko paista, syys näyttä parhaimpias, rinssi nukku nätist puettuna vaunusas ja orja lähte punasena toril päitte.