Ni ko kovi moni muuki (lue kaik muut), ni määki haluaisi et mun piha olis tiptop kunnos, kaunis ja rehevä, niiko emäntäsäki, MUT MUT.. Mää e o mikkä viherpeukalo ollenkas, mul ei kerta kaikkia viherrä missä. Täsä olis keskel lomakylä pääraiti viäres parhaal paraatipaikal 1500 neliö maat mikä pitäsis muutta kesäparatiisiks, et ohikulkija saisiva huakailla kui hiano piha tosa onka. No paljo ova nää rakennusuraka haitanne rehevä puutarha muarostust. O kaivettu ja kuapattu ja vaik mitä kulkuneuvo o kulkenu jyrämäs vanha perenna täst tontilt.

Jos joku muista, ni mullaha oli see ryytimaa kokeilu ja kahre vuare jälke kokeiluks see myäs jäi. Mansika taime ova kyl viäläki voimasas, nee onki ainoai. Menestyksekkäst olen myäs istuttanu kaks mustaviinimarjapuska ja kaks puutarhamustikkapuska. Airanki mää istuti viime vuan, mut see ei tainnu lähte.

Äijö teki mul viime vuan semmose metri kerta kaks perennapenki, vanha tuhoutune tilal. Tänä kevän pitäsis istutta ensmäset perenna. Mää mittä perennoist tiärä.

Mää huamasi sit semmose tarjoukse, misä oli suunniteltu valmis penkki ja perenna siihe ja viäl hinta oli erulline vai 55€. Mää ettisi muitaki vaihtoehtoi, mut mua miällytti tua ensi löyretty. Mää pääti tilata sen, ko halval sai. Luvi et postituskulu ova 8,90€ ja ajatteli, et ei se mittä viäläki se o suht halpa. Mää tilaile ja viimetteks mul sit tuli lasku ja siin oli lisätty 4,50€ bussikului.

Siin vaihees mua alko suameks vituttama. Lopultas kaikkie kuluje jälke mun halpa perennapenkki tuli maksama 70€. Emmää siitäkä ni nuuka o, mutku alkuperäse ilmotukse muka mää säästi vaik kuink paljo ko mää tilasi just tän perennapenki. Loppuhinta kaikkines oli kuitenki sama, ko se ensmäne alkuperäne hinta. Miks kuluttaja harhauteta näi? Sanottas suara, et täsä sul o kukei seittemälkymmenel eurol, ota tai jätä. Ko tommottas aleta venkuroima.

Mää e tykkä venkuroinnist!