Mää ole tälläne körmy punaniska, mut kuitennii mää jolla tasol yritä pysy aja tasal nykymaalima menoost. Sitä avittaakseni mää trehvaile kylttyrellei ihmisei, joka sosiaaliluakast ja erityisest mää ole panostanu tähä tilaamal Image-lehre. Mää tykkä sen tavast kärjistä ja tuara uut näkökulma assioihi, mää ole monast vaikuttanu kylttyrellilt kahvepöyräs ko mää ole avannu keskustelu aiheist, jokka mää törkeest ole varastanu Imagest.

Uures Images muu viähätti erityisest jutu suurest sinisest, joka käsitteli sukeltamist ja merte tilaa, juttu Maija Vilkkumaast ja Ruben Stilleri pakina demari-fasistist. Yks juttu mua pisti silmä piiki lail ja se o kuulkka nyy sellattis, et Image ko ettiäpäi menevä leht, o päättäny suures viisauressas et Aleksis Kivi o auttamattomast vanhentunu ja pölyttyny ja nyy tarvittais uus kansalliskirjailija. Ehrotuksi oliva esim. Pirkko Saisio (ihan hyvä vaihtoehto, mut ekssee ny just saanu jonku iso palkinno), Sofi Oksane (mut eksee vois olla enemmä Viro kansalliskirjailija), Heli Laaksone (häne proosas ei pure ja hää käsittele piäne alue kylttyrelli, tosin tairokkaast). Listast puuttuva tälläse suure nime ko Kaari Utrio (loistavaa tulkintaa ja tutkintaa Suome historiast, mut see onki historia), Raija Orane (mum miälest vois olla hyvinki kansalliskirjailija), Anna-Leena Härköne (no toki häneki täytty olla täl listal), Laila Hirvisaari (ent. Hiatamiäs, sopis oikke hyvi).. Jaa miks mun listal ei ol miähi yhtä?? Kattokaas, ko Suami o tasa-arvosuure mallimaa (vaik ei heti uskois), ni miks meiti täyty äänestä miäs kansalliskirjailijaks taas?? No on niitäki vaihtoehtoi esim. Juha Vuorinen (lähitutkinta persaukon huumoriin), Arno Kontro (runoilija, epämääräine julkkispiireissä hiippailija), Jari Tervo (keskittyy murhaamaan yhtä kansallisgalleria immeistä parhaillaan, eikö se ole melkein valtiopetos??), Juba Tuomola (voiko sikaa piirtävä miäs olla kansalliskirjailija??, mielummin äänestäisin Mauri Kunnasta, joka on tuonut lasten tietoisuuteen kansallishistoriaa hauskoin kirjoin).

Mainospuhe tai niiko vaatimukse oliva tälläse: kirjailija joka ilmentää 2000-luvu aatteit, tuntei, huumori, onkelmi ja suamalaisuut. Mää ymmärsi heti et tää o mu hyvä ystävä Roseta heini. Mist enemmä puhuta sää jälkke ko paskamaisist pomoist ja tyäst ja kiireest ylensä. Jote ettei nimi vaihtuis kokonas (kunnioiteta Aleksistaki, sil o sentä liputuspäiv ja kaikke) äänestetä Rosetta uureks kansalliskirjailijaks!! Mää kävi jo antamas ääneni tänne ja tän kylttyrelli teo jälkke, taira siamasta lasillise hyvä chileläist punaviini, mää luule et Äijö osallistu perisuamalaisitta, ottamal huika Leijona-pullo suust ja orota kosk pääse osallistu kuntavaalie äänestykse, joho mää tiätenki peeärrään sukulaasia..