Niimppal kauhiast tuli vet ja rakei ja taivas ryskäs oike kunnol. Tääl periferial sähkö meni muutama ottese, mut selvitti kuitenki. Mää kävi tual ulkon heilumas kamera kans, ko sare lakkas. Luanto o todel heränny tääl!!

Pelaka ja vuarenkilpi kukki komiast laro viäres.

Omenapuut alka pikkuhilja heräilemä. Onk toi jotta Keijuangervo, vai mitä se o, toi puska. Minz varma ainaki tiätä.

Äijö rakens mul aurinko-otto terassi, ens kesä oli tarkotus jatka sitä sama verra tonne pellol päite. Ja toivo mukka mää saa kaunniimma puutarhakaluste joskus Herra vuan!!! Alppiruusuist taitta tulla komioi tänä vuan. No onk toi se Keijuangervo?

Toiselt pualelt. Tää meiti terassi o rakennettu kaikest vanhast mitä o löytyny larost. Laura kyl ostetti kaupast.

Tää o meiti ryytimaa. Vähä mansikka, rivi Timo-peruna, kolme rivi Matilda-peruna (tottakai ko Matildas olla), tilli ja persilja penkki, sipula penkki, porkkana penkki, ruahosipula ja nyy uusimpan raparperi. Mää oikestas ihmettelen ettei tääl ollu aikasemma raparperi.

Ja viholline, Tappajaetana. See o tommonen kolme tulitikku rasia pitune. Rannikkoalueitte vitsaus, syä kaike ystävines. Mää e tappanu hänt, mut heiti kauas mettä. O sewwert vissi pahamakune, ettei kelpa linnuillekka.

Petunia vähä kärsisivä. Tätä mää e lähteny hakema turva, sewwert kova tul rakei. Mut siin minuuti aikan mitä mää näit kuvei nappasi, aurinko alko jo hellimä. Mukava lauantait kaikil!!!

Edittii Freyan kommentin jälkeen:

Ukkoetana (Limax cinereoniger)
Ukkoetana on Suomen maaetanoista kaikista suurin. Taakse jäävät siis harmaan-kellansekainen metsäetana, kellanvaalea peltoetana, valepeltoetana, kellanvihreä hentoharjaetana sekä oranssinpunaruskea espanjansiruetana. Ukkoetanan voi sekoittaa jopa 14 cm pitkäksi kasvavaan espanjansiruetanaan, joka saa aikaan suurta tuhoa puutarhoissa. Ukkoetana puolestaan on kiinnostunut lähinnä vain lahonneista lehdistä ja sienistä.


Ukkoetana kasvaa jopa 19 cm pitkäksi ja viihtyy pääosin metsissä. Sen parhaimpia tuntomerkkejä ovat vaaleat selkäjuovat. Ukkoetanaan törmää yleensä ainoastaan vesisateen aikana tai sen jälkeen. Muutoin tämä etanalaji pysyy visusti erilaisissa kosteissa piilopaikoissa. Sopivia piilopaikkoja löytyy esimerkiksi kiven tai kostean ja osittain lahonneen puupalan alta. Tämä nilviäinen venyy täyteen mittaansa liikkuessaan eteenpäin. Ukkoetanan väritys on monivivahteinen, harmahtava tai mustahko. Molemmin puolin selkää löytyy myös mustia viirunpätkiä.

Että, oikiaan paikkaan hänet kuitenkin toimitin. Meillä ei ole pihassa lahonneita puita yms.