Kyl mää tähä yriti kuvanki saara mun persreiìst, mut Vuaratus ei taaska suastunu latama sitä tänne...noo parempi va, ei tul turha kateut.

Nöösiflikkan, kun mää en viäl tiänny maalimast pal mittä, ni jutteli vastaava sairaahoitaja kans, joka oli intohimone siänestäjä. See o vissi semmottas, et ihmine otta esimerki omast kokemusmaalimast ja terveyrehoitoalal, no kyl tee tiärä. Mää sit ihmettelemä, et mimmone se herkuks kehuttu suppilovahvero sit oike o, ko siit syksysi nii moni puhu. Sairaahoitaja vähä siin miätti ja sano, et see o semmone oike ruskia perssilmä näköne, mil o keltane jalka.

Okei, asia jäi miätityttä moneks vuareks ja ko ensmäse kerra lähri Saara kans mettä siäne, ni torettava se oli, et just simmose näköne se o. Perssilmä.

Mää uskaltautusi toho lähimettä tänäpä ja hirvikärpäste lisäks löysi semmose 5 litra suppiloi. Mää oli kyl viime vuan löytäny hyvä paika, eikä see tänäkä vuan pettäny. Pualise tunti oli ja kassi oli täyn.

Vähä vainoharhane mää ole kuitenki ja koton mää pistä siäne lavuaari ja laita ne kelluma vete. Roska yleensä painu pohjal ja neulase o helppo puhrista siit pinnalt. Mää kyl puhrista nee siänekki mettäs, mut ain niist va löyty. Ja suppiloist eritote, ko ne o ni piäni ja ryppyssi. Sit mää pilko ne ja laita kattila ja kaara kiahuva vet pääl ja iha pual minuutti keitä ja sit kaara vere pois ja siiviläst laita piäne siänisilpu piäne purkki ja pakkase. Kolme purkki tuli tänäpä ja sen lisäks possu-siänikastike ja perunoi kylke. Jos joku ihmettele, miksei meil ol koska makaroni tai riisi, ni Äijö miälest raavas miäs ei elä semmosil ;D