- Moro. -Moro, moro.

- Mää ole täsä hundeeranu sitä kaikke viha ja tappamise meininki mitä täsä ny o kauhiast esil koko aja.

- Jaa, mun faija sanos, et älä tapa.

- Niin nii, mutku se sitte käski hävittä kaike syntise ja sanos, et ne vääräuskosekki ja homot ja kaik o niit syntisi. Määki ole syntine.

-Ääh, faija o välil pikkase vaikia luanne. Kiivaski se o, mut isyyre myät ja alkuaikoje ankaruure jälke, se o alkanu hunteerata hiuka eril tappa asioist. Lupas se ihmiselki ettei se hävitä enä ihmiskunta.

- Nii juu kyllähä se hukutti kerra kaikki, paitti sitä Nooa ja Lootukse vaimonki se muutti kiveks. Onk se muute totta, et see vaimo kököttä siäl Kualle mere rannal sualapatsan viäläki?

- Jaa se naisihmine, oli kuulemma kova juaruma ja utelias luanteltas. Voi sen kroppa sinne olla jäänykki, en ol ny varma näist tilastoist nykyäs. Mitä toho synti tule, ni ei tääl synnitönt olekka. Muistakssää mitä mää sanosi siit ensmäse kive heittämisest? Ihmise ova va unohtane täsä maalimas ton nöyryyre. Ne kuvittele olevas ni kaikkivoipasi ja pyhi. Noo faija ain niit välil muistutta niitte rajallisuurest.

- Mut kuka sit o sanoma, et joku o syntine? Jos vaik teke aborti tai rakasta sama sukupualt oleva ihmist. Miks ihmine saa tuamita toise ihmise kadotukse tai tappa sen, ko se o oma moraalikäsityst vasta?

- Toho o kauhia mont vastaust ja oikiastas va muutama tärkiä kohta, jokka jokase pitäsis muista. Yks o et, ihmise ei kuulu tuamita. Tuomio kuulu va faijal ja siit see ei ol antanu erioikeuksi. Toiseksee ittiäs ei pitäsis arvioida toiste ihmiste miälipiteire mukka. Ja ain pitäsis muista se, et vaan yks asia o pyhä ja loukkaamato ja se o elämä itte.

- Mut jos teke sen aborti, ni joutuuks siit sit helvetti. Tai tappa viattoma tai kene va?

- Toi oli faijal joskus kauhia vaikia kysymys ja siks see uhraski mun, et ihmine vois saara syntis anteeks. Ei, se sitä tarkota, et ihmine sais tehrä synti miäli määri. Kyl ne kaik huamioira.

- Mut jos silti tappa vaik lapse hulluuressas?? Ja sano se Räsäse Päiviki julkisuures, et homoje tarttis rakkaurestas parantua. Ja niit homoi hakata ja tapeta iha va niitte väärä rakkaure takia.

- Kuule, kyl sun o luatettava armo. Sanassaki sanota, et armosta sinut on pelastettu. Mää luule, et mun fiksuin lause tais olla "Ja suurin niistä on rakkaus". En mää ainaka mittä enempä torempaa tainnu sano. Mää ole kokenu niimppal, ette mää koska vois tuamita rakkaut. Kenenkä välil, mut pahuure mää tuamitte. Pimeyren. En koska valo ja rakkaut. Kun sää huntera sitä abortti, ni sanas sanota, et laste o taivaste valtakunta. Joskus sil elämä sammumisel o tärkiä merkitys. Kaikel o merkitykses, tee ei va ain tajua sitä.

- Voiks se olla ni, et joskus o paremp sammutta elämä, ko satutta sitä. Voiks sitä tavallas rakasta sitä piänt ni pal, et mialummi lähettä sen takasi taivase, ko jättä heitteil tän? Onk se rakkautta vai itsekkyyt?

- Toho mää e lähre spekuloima, mut mää voi vakuutta, et kaik sun hiukses, ihos uurte o laskettu sun Herras käsis. Sää voi olla rauhallisi miäli niis käsis. Sun täyty va muista olla tosi itteäs ja Jumalaas kohta.

- Jaa, mut..

- Nyy mun tartte mennä, mut muist et mää kyl kuuntele sua. Jos sää kompastu ja kaaru, ni mää kuuntele suu. Mää ole sun lähelläs koko aja.

- Onks tää ny iha kerettiläist juttu..

- (Valtava, lämmin nauru) Nii, pitivä nee muuki vääräuskosen, pirä sää va omastas ki.