Tai tämmöttös sitä luulis ko viikkopalaveris miähe kans o sovittu, et perjanta mennä kattoma keittiö ja pyyretä tarjoukse.

Mee päärytti kahte liikkeese. Keittiötukku ja Keittiöjätti. Purotetti Ikea sen taki poies, ko see o Raisios ja jos jotta uupu, ni o liia pitkä matka lähte hakema jäänyt tavara. Halusimme myäs suasia paikallisia yrittäjiä omalla vaatimattomalla panoksel. Oikee mee hunteratti Kurpa puuveistämö, mikä oli kuulemma ja erulline, mut tultti siihe tulokse, et meiti ei kannata maksa siit, et kaapi kasata valmiiks.

Mul oli visio ja hain lehrest kuvaa, jot voin visioira tän kuvan Äijöl kans. Äijö mittas keittiö ja suunnitteli sen ja hyväksytti mul. Yhre ainoa umpikaapi vaihro avohyllyks, ko alko tulla liika tungost seinäl. Äijöhä o hamsteri joka täyttä kaik paika romullas. Okkei.

Elämä tilanne see, et Äijö hyvä ystävä kuali ja me mennä hautajaisi huame lauvanta. Äijöl oli kela ja forttumi kans epäselvyyksi ja sen pinna ei kestä yhtä tämmösi. K-raurast piti saara mainostettu laminaatti, mitä Salo K-rauras ei loppuje lopuks ollu. Kysysi korvaava tuatet, ni ei ol ja ei tartte olla, ko tarjoukses luke, et voimas 23.1.2010 asti tai nii kaua ko tavara riittä. Mää sanosi, et mite teil ny voi olla mainos, et nii kaua myyrä ko tavara riittä, jollei teil ol eres yht paketti myytävä tavara?? Oli mun pakko naljasta, et oleksmää ainua joka tätä tarjouslaminaatti kysy, ko tee ole sitä mainost jaannu noin 50000 kotitaloute täl seurul? Emmää kuulemma ollu, mut sitkein (vaikein ja vittumaisin).

Okei miähel hermo kural. Sanosi torstai, et men siit kapakka nollama sitä päätäs, mää viitti kuunnella tommost jonnijoutava marmatust koko aik. Mut muistuti, et muist sit, et tarjouskiarroksel lähretä klo 14, viikkoagenda mukasest. Jos tee miäti, et miks mää ole näi kova, ni see johtu siit, et Äijö teke miälelläs toimintasuunnitelma ja siit ei sit poiketa. Jos mennä ruakakauppa, ni mennä ruakakauppa, eikä vaateosastol, kosk aamupalaveris ei ollu siit juttu... Irene ymmärtä, koko aamupalaveri juttu taita olla Anonyymi lanseerama termi.

Alustava suunnitelma lisäks Äijö suunnitelma oli vaihtunu sen vert, et apteekis ja kebabil piti käyrä (ei paha). Mun alkuperäne suunnitelma oli: Työpäivä, keittiötarjoukset kahdesta kaupasta, laattaluorma The Talolle Salosta, kirjasto Halikko, viiden vuoden päiväkirja Suomalainen kirjakauppa Äijölle, uusi musta kauluspaita Äijölle, tyäfarkut itelle, kauppaan Äireen pualesta, tupakki naapurimammal, suihku, internet ja uuden dekkarin aloittaminen sängyssä. Tää suunnitelma oli niin paha jo alkujaan etten viittinyt sanoa siitä mitään Äijölle. Kas kun hän on sitä mieltä, että mä istun perse homeessa töissä kahvilla ja sitten vapaa-aikana perse homeessa tiatokoneella, enkä mä koskaan tee mitään mikä auttaisi meirän yhteisiä tavoitteita.

Klo 14.08 vastassa krapulainen miäs. Sanoin meen vessaan lähretään sitten. -Aina joutuu odottaa, sä vissiin vetkuttelet et kaik paikat on kiinni. -Mä näytän sulle yhren lehden ni tiärät minkälaista ireaa mä ajan takaa, että puhutaan samaa asiaa.-Vittu mua kiinnosta, sä ne maksat ja valittet, mä vaan laitan ne paikkaan.

Keittiötukku klo14.25 Myyjä alkaa käydä piirrusta läpi. - Perusvalkoiset rungot, millaiset ovet? - En tiedä, voitko näyttää mulle ovia? - Vittu, valitte nyt joku. - Tuota kun mulla ei ole kokemusta näistä ovista, niin mitä tälläiset yleensä maksaa ja miten näitä kalvoja näihin valitaan? -Helvetin häijy mulkasu. Myyjä lyö mulle 15 senttiä paksun kirjan käteen ja sanoo - Tässä on kalvo valikoima.. -Valittenu ny vittu joku niistä! - Niin mutta tämä hintapolitiikka? Kaksi miestä katsoo toisiaan. Myyjä- sitten täytyy valita tuleeko uria oveen vai millaiset tulee? (Mitä VITUN uria?) Sanoin, etten tiedä, olin ajatellut sileää pintaa... -Viistot vai pyöristetyt? (Mitkä VITUN viistot tai pyöristetyt?) Okei minua 107 kiloa painavaa lasta kuljetetaan malli ovien luo -Tälläisiä mahdollisuuksia on. (Eri ovia noin kaksikymmentä. -Valitse nyt vittu joku...  Ja sitten mennään näitten tasopintojen luo...(Lue sama uudelleen, vaihda ovi sana tasoksi..) Päätä alkaa särkeä ihan julmetusti, alkaa haukotuttaa, kädet täristä, meikäläisen stressioireet vaikeassa tilanteessa.

Keittiötukku klo 14.45 kiitos näkemiin soitellaan sitten.

Mahdollinen tuleva keittiöni, jonka hintaa en tiedä, enkä edes aavista, sisältää perusvalkoiset kaapinrungot, valkotammikuvioiset ovet, pohjanmaa salmiakkikuviolliset tinavetimet, pähkinän väriset tasot. Roska-astian, altaan, jarruttavat saranat.

Emme hakeneet tarjousta toisesta kaupasta. Kauluspaita, päiväkirja, farkut, kauppa-asiat hoidettu. Loki kirjoitettu perse homeessa klo 22.49.