‎38 vuotta sitten ajelin lumimyräkässä Lahden markkinoolta kotio. Piitkä päivä oli siskoon kaas myyty rätei ja lumpui. Mulla alko noi poltot ja mää muistan ku Irene motkotti ,että jos autoon synnytät, minen kätilöksi rupia. Mä lohrutin jotta onhan toss Forssas ja Somerolla synnäri. Nooh kotio Saloon päästiin ja kävääsin äirilläni ja lähärin synnyttämään,. Se oli sen päivän YH-äiteen arkipäivää.

Kirjotti meirän Äiree facebookissa tänäpän.

Itte ko kattelee tän päivän sosiaalihualtoo ja vähäosaste ihmiste asioi, tiätää, et paljo o tekemät ja paljo puuttuu resurssei ja rahaa auttamise. Mää e usko siihe, et pelkä raha lisämine auttasis kettä. Jos sää anna sairaal rahaa koura, ni kui paljo se sitä ihmist autta. Jos ihmine oteta kokonaisvaltasest huamio, hualehrita et se saa hoito, sil o lääkkei, sil o joku kattomas, et se saa ruaka suuhus ja enne kaikkea panosteta siihe, et onkelmat eivä pääse kasvama ylitsepääsemättömäks ja tartuta ajois asioihi.

Mää ole tyytyväine siihe, et nykyäs lapsperhei tueta moni tavoi, vaik tiätenki aukkoi o, ja ain joku pääse tipahtama verkosto läpi. Mut et eres yritetä ja yritetä muuto hyvi piänel rahal. Yksihualtaja äiri asema o torella erilaine ko 38 vuat sit, sillo ko mää syntysi. Ei meirä Äirel tullu miäle mennä sossuluukul, kyl tärkiä oli pääst tianama ja tekemä raha, mil sa maksettu tälläse piäne ipana ruaka ja hoito. Ei sillo jääty yhreksäsks kuukaureks äitiysvapaal ja jos jouku olisis sanonu isyysvapaast nii ulosha se olis naurettu. Yhteisö suhtautumine ei ollu sillo mikkä kovi suvaitsevaine. Kyl mää muista ko meitti kakaroi viäl 80-luvullaki sanotti äpäröiks.

Äiree ei antanu kuitenkas periks ja kasvatti milte meiti lapse yksinäs. Suku autto, ketä voi. Irene hoiros olti monest ja mee kasvetti räkänokkan Roseta kans yhte. Oliha meitil va 8 kuukaut ikäero. Isä tuli kuvioihi vast neljä vuare pääst, ko Rva Meri syntys. Ja emmää tiärä oliks siit Äirel mittä appu. Ehkä olis paremmi pärjänny yksinäs.

Paljo o vial nyky-Suames, mut aika ja tava ova ainaki tulle suvaitsevammaks ja asioihi tartuta toisel taval. Hyvä ni.