Nee sanova, et Israilis o UV-säteily 13 luakkaa. Noo tämmösel haamukalpial ihmisel see o paha paik. Mää sit meni oike solariumi, ko Pynteri oli suasitellu yht paikka.

Ulkko satta vesränttä, mää ole koko päivä ollu kokihattu pääsä ja naama kiiltele rasvast. Mää mene vanha virttyny toppatak pääl arvosa solariumi paikka ja kysysi kauniist päivettynelt naiselt et misä see aurink nyy o. Näytti alakertta päite ja sanoos et tual, vapa o. Jahas, jahas, mää tuumasi, mut voittekstee tul muu neuvoma, ko mää ole käyny solariumis viimetteks vuan 1989 emäntäkoulus ja mää luule, et vehke ova kehittyny siit pikkase.. Naine katteli siihe malli, et juu varmast o emäntkoulu käyty ja solariumis ei sit sen jälkke, mut kiltistäs lähti ohjama muu sinne kellari.

Kellaris oli jumalattoma piän ja kapia huane misä see härveli oli. Frouva sano, et siihe sit va makama ja vihriä valo painama ja sit va olla. kant ei sa nosta pois enne ko loppu valotus. Jaahas, mää meinasi. En sit uskaltanu kysy, et kestääks see hökötys mun paino, mut frouva oli kiirese näköne ja sen olone, et kaik tän ny, tollo, tiätävä.

Ruittaili sit desinfektioainet ja pyyhi olatakka härveli puhtaaks ja hunterasi, et kait see ny on sit uskallettava mennä, vaik sais klasi ja muavisirpaleit perssiisi. Otin sit nee silmäkupikki silmisäin, vaik pualsokkia mittä näe muutenka, mut ajatteli, et pare, ettei men viimosekki näöt silmist.

Varovast mää ojentautusi sin ja muavi ritisi varottavast kropa al. Paino sit vihriää knappi ja lämpöö alko tulvima. Makoili ja alko hiki virtama ja iho polttelema. Oli vähä vaivaantunu mutten uskaltanu nosta kantta pois. Mää ajatteli, et tämmöselt nyy kanast tunttu rillis. Hunterasi, et tissi ja maha palava, et tarttis olla sellane kanavarras mikä automaattisest kääntelis muu siäl. Mun siatokyky oli iha lopullas, ko see viime ja vihro piipotti ja valot sammus. Yriti nosta kantt ja jumal armahra, mää ei näje mittä ja kans ei nous. Hätäpäissäni ajatteli et kuink kaua mahta mennä, enne ko frouva tule ales kattoma mihi mää ole jääny. En uskaltanu huuta apu, ko häpiäpiste painova ni, ajatteli, et jos see mun ilkitemulkite täält löytä, ni kui nolo see o. Sysäsi tuntte syrjä ja oti järje kätte, tyänsi sivult kant ylös voimal ja see liikaht!!! Riamuvoitto!!!! Hunterasi, et perk joku pistele poskipäit!! Riamuvoitto!!!! Mää en ol sokia, mul o kupi pääsä, mää näje!!!! Hikisen ponnisteli ylös siält ja ajatteli et paskamarja vaik hajoskis koko toosa, oma vika, ko eivät ol laittane seinä kahva, mist saisis isommaihmise kines, ko punttaava kroppaas siält arkust poies. Siivosi taas olatakka ruumisarku ja meni naama punottae ylös ja sanosi Frouval kiitos ja nährä huame. Ajatteli kyl, et mahraksmää men huame.

Koton Äijöl riitti nauru, ko vatta, tissit, peppu, reire päält ja alt oliva palane. Sano, et sul o valkose vauhtiraira sivul.... Huame mää mene kyljittäs sin arkku....