Mul o sellane olo, et mää ole tehny töit ko elukka. Vaik emmää mittä sen kummempa ol tehny ko ennenkäs. See o vaa nii, et ko aamukammas o jäljel viis piikkii, ni kaik puhti valuu ko räkä pitki poske. Tänäpä ol katastroofi tapahtanu. Erään asukkaan omaiset olivat valistaneet ystävällisesti asukasta, että Olka lähtee pois. Meiä lehdes ei kyl lukenu sitä, ko Olka oli aamul salapittäe leikannu sen tyäntekijä hakuilmotukse poies. Sit alko ahristus ja tuska. Pahimmillas se oli eile mun vapaapäivä aika ja tänäp aamu mua varotetti assiast. Kollegat oliva kertone et firma laajene ja ei kukka poies lähre. Mää en kyl ny ol sitä miält, et se oli paras vaihtoehto. Valhe ei ol koska hyvä vaihtoehto, totuure kiertämine voi kyl olla paikallas joskus, mut sen voi tehrä monel tappa. Olin ajatellu kerto assiast ens keskiviikko, nii mää ehri ottaa kuahu vasta viäl torstai. See o kova paikka, ko tykätty hoitaja, joka o ollu talos iä ja aja lähte pois. Ainoastas yks asukas kysy salapittäe mult, et pittääks se paikkas mitä huhuta, et sää lähre. Mää vastasi, et kyl mää tänä lähre viirelt ja koht lomal. Hää tyytys siihe. Pakko mun sit oli kuitenki peesata kollekoi, enkä mää varsinaisest valehrellu, kiärsin kysymyst vaa vähä.

Sir Eino vaunu oliva varastettu taloyhtiö lukollisest varastost. Mun miälest see ol aika röyhkiää. Viärä ny vauvan vaunut. Toivottavast ei kävele karul vasta, nee oliva meina saksast tuarut ja varmast ainoat täl seurul. Suamest sitä malli ei saa. >:o(

Viime ja vihro mää pääsi säärikarvoistani ero. Sattus muute penteleest. Niil ol kasvukaus menos ja ne ehti kukoista poikkeuksellisest kaks kuukaut. Ne jo vipatteliva tuules fillaroires. Mää ole sange varma, et meiti suku o eksyny joku apina jättämä geneettise perimäs..

Mul piti olla fysiatri aika eilä. See soitti puolt tunti aikasemmi, et jos nyy et tuliska, ko hää o tääl terveysasemal ja mun paperi ova häne toises tyäpistees sairaalas. No emmää menny sitte.

Eilä mää oli myäski paskpaperi ostoksil Lidlis, ko oli sitä mun kukallist paperi tarjoukses 60 rulla 20 euro. Mää himppuse verra tuumasi, et jätäks mää pyyki narul ko ne oliva melke kuivat ja taivaal oli tummii pilvii. Mut Litku matkaan menisi korkeintaan pual tunti, see o tiän toispualel, ja soitto Kentauri pomol Kail varmisti sen, et ylen tarka säätiarotukse (8 tunnin sääpalvelu, tulee sinne suoraan, koska arvioivat terassin laittoa ja ulkomyyntiä ja sen sellaista) mukka ei ol ko iha piän läntti mahrollist sadet tulos. Pyyki jäivä narul. Litkus oli aiva normaalit jonot ja kauhja paskpaperi säkkii raahate mää pääsi viimein kassal. Paskpaperi oli vast tänä tarjoukses eli mää sanoi et kiitos ja näkemi ja jäti paperit sinne. Pääsi ovest ulos nii taivas repes ja paikalline sadekuuro räjähti mun pyykkinaruje pääl.

Sit mää oli käymäs viäl eile uures tyäpaikas ja selvitetti mun uut jopi. Mul alka aika tiuhal tutustumiskäynneil muis vastaavis yksiköis. Ensteks mää mene kahreks päiväks Tampereel, sit siält Naantali. Syyskuus pariks päiväks Pori ja sit olis kolme viiko koulutus Helsinkis. Siält ei pääs eres kottia käymä välil, et see onki oike intensiivist koulutus. Pomo kysys mult et harmittaaks mua kun hää valitti tän Helsinkin, oltais voitu mennä kolmeks viikkoo Nyy Yorkiinki. Mää siin sit nialasi ja yriti pitä hymy yllä. Ei kai kukka hullu ny Nyy Yorki halu lähte, jos voi valita Helsingi.......