Masennuslisko o tält erää voitettu ja elämä alkaa maistuu taas elämält. Ole pyrkiny kyl pitämä ittestäni aik hyvää hualta, et se o eresauttanu toipumist lääkkeitte ohel.

En ol alkkomaholi koskenu, koska masennuslisko ja -krapulalisko o aiva liia suur pala niältäväks yhtaika näinki suurel naisel ja sitä paitti tiärä valla hyvi, et alkoholi huuhto lääkkeire tuama lisäserotoniinit ja endorfiinit huitsin vitsin nevadaan eli paree olla kitalaki naksue vaan.

Lisäks ole syäny aika terveellisest mut kuitenki herkutelle jätskil ja muul. Kesä o kyl huippuaikaa tohon kevyest syämise. O mansikat, vesimelonit, porkkana ja uure peruna ja silli. Paitti et silli e o syäny. Täytyski tehrä semmone kunno munasoosi löökeines kaikkines, ni vot, kyl silli maistu. Tai ne pari pala, jokka ny vuasitta syän. Äiree oli semmone et see kyläs joi silliliämekki jos luva sai. Siis lapsen, mut heil oliki aika use nälkä ja sualase tarve oli varma suur, ko koton ei parhaimmillas ollu kakaroil ko puuro.

Mää ole tyytyväine et sai nautti kaikest hualimati täst lomastaki. Ole aamul heräny, ko Äijö o lähteny töihi, leikannu ruaho tai siivonnu tai mitä ny si tehnykki, kuitenki semmost et siit tule kunno hiki ja kuuma. Mää ole tukka pystys, ilma dödö ja bikini valmiks pääl. Sik ko paarma alkava liika ahristella hikist raataja, hyppä auton ja aja ton pikkumatka tonne järvel. Tee ei usko mikä nautinto o kuumissas painu vete ja alka vetelemä rauhallisi rintaveroi pitki järveselkä. Välil mää kellu maha pystys (rasva kellu hyvi) ja kattele taiva pilvi. En mää semmottos osa sano paljoks mää uin, mut varma semmose pual kilometri kerrallas. Aamul o hyvi rauhallist, äänt ei pirä ko loki ja satunnaise taimene pyyrystäjä virveleines.

Luanto o äärest kaunis ja rauhottava. Tänäpä mee mulkoilti toisiamme lokki-vaari ja mää. Kumpika ei väistyny reitiltäs. Lok kyl sit lähti, ko huamas et 50m pääs kalamiäs vetäs kunno taimene pinnal. Mää ajatteli et oo tää ihmeellist, mää kellu ja toine pyytää jalokala viäres. Ja kaik kuulu jokasel, et tää ei ol mikkä rikkaire etuoikeus. Surkutteli vähä aika niit rikkai jol o iso kakkoskorit siin meiti lähel. Komiammat talot niil o ko meil, tai no meirä talo o verrattavis koirakoppi niitte rinnal, mut niil ei ol koska aika olla siäl mökilläs. Pari kerta vuares käyvä. Mökkitalkkari hoitaa kiinteistöt ja muut. Pääsevä sit juhannuksel vetämä perskännit ja sit luikkiva takasi toimistoihis. Emmää kyl semmost haluis. Pare olla köyhä va ja kellu maha pystys iha ansaitul kuukaure kesälomal.