Mää ole nykyäs kiinnostunu täst uurest trentist ko hiras ruaka, kaikki vilmitährekki sitä kuulemma nouratta. (Nyy muuto tule vähä pohjalaasittas alku, ko mää tuli just Vilukissi lokilt, mut kyl tää koht lähte.)

Juu mää rupesi hartaurel keskiviikkon herneroka keitto ja unohri laitta tiätenki herne liko. Mää muisti se eile ehtol, melko kaukan tyäpaikalt, et herne ova pussisas ja mää tääl. Soiti Rva Pomol, josko tua olis viäl konttuuril, mut hää oli lähteny kymmene minutti sit kotia. Hunterasi, ettei kannata pyytä Rva Pomo kääntymä takaste, va hoita homma ite, ettei niit hernei kulkeuru vääri paikkoihi, mist lääkäri joutu ne kaivama ulos.

Sain onnistunest Pääkoki kans kaks kymmene litra rokkakattila torstain valmiks, toine yrttiversio ja toine normiversio, siis tänäpä. Mää paisteli siin sit pankakka ja hunterasi, et laita ne eilise ylimääräse raaà roilerikoive uuni paistuma, et tehrä roilerisallatti huamen perjanta  kunniaks. Samal mää hunterasi, et laita Äijöl illal lihapulli, ko see niist tykkä.

Meil oli tänäpä semmone hoitopäivä, et sairaa- ja terveyrehoitaja oppilasjoukkio Turu ammattikorkiakoulust tuli meitil hiaroma ja tekemä jalkahoitoi. Mää oti kummakki, 20€ makso yhtes, vaik mää ny oli menos ehtol kosmetologilki, mut noi niiko kannatukse vuaks. Hianost meni päivä.

Hölisi ja pölisi ja huiteloitti, niiko normalistiki töisä ja kyttäsi tiätenki sitä kello. Neljält ko o tyäpäivä ohi ja piti olla siäl kauneussalongis. Pual neljält mää tyhjensi tiskikonet ja haisteli, et tääl haise roileri ja jumalvita siäl uunis nee neljä kilo roilerikoipi oliva. Mää oli paistanu niit ja ottanu lämmö poies ja jättäny ne jälkilämpö. Siäl nee ol kököttäny viis tunti kuuliaisest. Mää riipimä niit, et liämi va roiskus. Mut ei valittamist, nee oli oikke mehukkai, ko tommattas jälkilämmös oliva mehustune hittaastas...

Lopultas mää pääsi kottia ja kävi hakemas lähi Siwast 800g jauheliha. Näitäki lihapulli mää rupesi tekemä jo viime marraskuus, ko tilasi josta kotikutsuilt Koti-Gastronomi lihapullajauhet. Nee tuliva viime sunnuntai mul kotti tai oikiastas korttelikuppila, mut ei olla nuuki. UTH-pakattu kerma mää oli ostanu sentäs jouluku pualel ja katoi, et viisaamppa oli osta ne jauheliha suht tuarein versioin.Mää sitä taikinajuurt sit sekottelema ja lättäsi jauheliha joukko. Hunterasi et mää ole niiko kolme kuukaut tehny näit lihapulli, et olis vissi aika pistä vähä vauhti ja rakenteli sit semmosi isomma miähe kärel tehtyi lumipalloi kahreksa kappala pellil. Kerranki voi sanno, et mää e syäny ko kaks lihapulla..