Tee ei usko kui kovi mää jänniti tätä päivää. Kurat oli housuis, onneks va teorias ettei käytännös, vatta toiminta oli kuitenki tänäpä vähä liukkampa.

Mee kaarretti hyvis ajo talo pihal, Äijö, ko tartte ol joka paikas runsastas etuajas, ettei hää vaa ol myähäs. See etu oli et mee hiotti meiti stratekia huippuusa, joka oli yksinkertasest, "et ei tää ny ni hyvä ol, mut mee ny tehrä kuitenki tarjous.." . Ja Äijö käski mun voivottele likasi paikoi ja repaleisi tapetei ja semmost ja asiantuntevast sillo tällö naputtelema seini. Ja olema semmottas vähä tympiä näköne, mikä mul ny o luannostas aika vaikia. Sen see sano, et älä ole sit taas yltiöpositiivineja usko kaikkee mitä sul sanota ja älä hymyile kauniist ja nyäkyttele ja sano joo mee oteta tää, et suu suppuun vaan!! No halo, kyl mä osaan olla cool. Äijö just harvoin näkee mus sitä pualta.

Äijö o perusteelline miäs. otsaklamppu ohimoil, see syynäs talo ensi ulko. (Otsalaurat vaihto, savupiipu nuahous, ikkunapuitteitte maalaus ja rappusi uus valu ja kaiteitte maalaus. Seinä suarat, katto hyvä, mahrollist kosteut kellaris, mut kaiki puali ryhdikäs talo perustoines kaikkines.) Sit mentti alakerta, siistii kuulkka ko taivas. Remonttii ei ol ikän tehty ja kaik oli ni siisti ja suarasko olla ja voi. Kaks huanet ja keittiö. Lattiat korkki ja muavi, karmia kuasi, mut hyvi siisti ja vahatut. Aitoo retroo tapettii, eikä seinä pullistellu. Keittiös puuhella ja muis huaneis Porimatti. Eli lämpöpumpu kans, lämmitys olis melko halpaa. Vessa, no peruuttamalla sisään ja ulos pyyhkimään persii, eli uusiks menee. ARMOTTOMAN pieni lämminvesivaraaja!!!!!! No way Jose!! Mä en saa sillä pestyä edes käsiäni. Vintti oli siisti, sinne oli rakennettu yksi huone ja keittokomero. Ja aivan loistava puna/kulta retro tapetti . Äijö tarkasteli vielä katon sisältäpäinkin, kun siällä oli luukku ja molemmat ullakkosäilytystilat, missä oli kuivattu pyykkiä. Kellari oli rakentamaton, lukuunottamatta pientä saunaa ja suihkua. Lauteet oli niin pienet, että mun persii tuskin niille mahtuu, jolleivat sitten romahda kasaan alta. No siinäpä kiuaspuita. Eli sauna oli puulämmitteinen, iso plussa!!

Piha oli suuri ja hyvinhoidettu, plussana perunapelto, mitä me kummatkin katoimme inhoten Äijön kaa. (Äijö on aikanaan nuorisovankilassa ollessaan joutunut perunamaalle ja vannonut kun häntä simputettiin, ettei perunoita nouki. Ei noukkinut siellä, eikä aio noukkia jatkossakaan..nooooooooooooooooooooooo) 300 metriä tietä alas ja siellä on uimaranta. Luonnonsuojelualuetta ja pitkospuita hehtaarimäärin ympärillä.

Siellä oli unelma. Nyt mietitään mitä unelma maksaa?? Ja tuleeko se meille.