Mul o sitte vahva, kiltti ja helkkari ittepäine kissa. Taita olla iha emäntäänsä tullut. Pentuna se hyäkkäsi hulluna raivosta sihisten ison tanskandogin kimppuun, kun koki koiran uhkaavan sisartaan Salomiinaa. Koiran pää oli isompi kuin Maximus. Salomiina jäi auton alle ja Maximus valui kahden viikon suruaikaan, jolloin todella ymmärsin eläimen kykenevän suruun ja suureen masennukseen. Soitin huolissani, siis ihan oikeasti, eläinlääkäriin ja kysyin onko kissojen cipramilia. Cipramilihan oli ensimmäisiä serotoniinia salpaavia masennuslääkkeitä. Taisin saada hullun maineen eläinlääkärikeskuksessa... eikä se mitään uutta ole.

Maximuksella on ollut iso talirauhasen tulehdus selässä, joka viimein äityi niin pahaksi, että eläinlääkäri päätti leikata sen. Leikkaus oli tänään ja syrän kylmänä taas rauhoittelin Maximusta nukutuspiikin jälkeen. Kissa on sissi, eikä meinaa koskaan luovuttaa helpolla unelle, minkä kokee uhkaavaksi itselleen. No puolen tunnin odottelun jälkeen hän oli niin tokkurainen, että uskalsin antaa hänet eläinlääkärille. Haluan nimittäin Maximuksen tietävän, että olen rinnalla loppuun saakka ja silloin kun hän herää.

Leikkaus sujui hyvin ja häneltä poistettiin ison kananmunan kokoinen ihonalainen kasvain. Pyysin vielä nähdä sen ja hitto, että olikin suuri. Maximuksella on kymmenen ulkoista tikkiä ja reilun 15 sentin ventti selässä. Mitä tekee poika ensimmäisenä kun pääsee kotiin? Alkaa mielettömän riehunnan ja yritin pitää sitä kiinni maassa, mutta eihän siitä mitään tullut. Kissa oli niin raivoissaan kauluksesta ja kun tikit ritisivät ja haava alkoi vuotaa ja poika oli repinyt kauluksen takajaloillaan, niin ettei henki kulkenut kunnolla, niin minä luovutin ja otin kauluksen pois.

Kummatkin ollaan haavoilla. Minä naarmuilla ja Maximuksen suurin haava näyttää olevan henkinen, koska häntä on nöyryytetty kaulurilla ja selkäkarvat ja harjas on ajettu pois. Paskat ihmiset!!!! Olin varannut herkkushebaa lepyttelyyn ja sitä hän suosiollisesti suostui nauttimaan, nyt kun uskalsin antaa pienen määrän. Sitä en tiedä miten se hemmetin haava saa olla rauhassa. Helenalle jo soitin ja sainkin hyviä neuvoja, mutta yritetään nyt ensin ilman mitään kommervenkkejä, koska nyt kissa on rauhallinen. Toivotaan ettei haava tulehdu ja kissa friskaa. Voimaa on ainakin pienen kylän verran!

Täysin käsittämätöntä mulla ei ole missään tiedostolla, eikä edes kingstonilla kuvaa Maximuksesta ja kameraakaan ei ole. Sorry!!

Voi viineri, etten muuta sano, oli muuten pirun vaikeaa saada yks kuva tänne. Melkke joutusin itte tulema ja leikkama ja liimama tän ruurul. Onneks mul o töis asiatunteva apuvoima!!!