Oli oikest mukava viikonloppu, vaik vähä rankka oliki. Lauvanta mää oli moikkaamas Rosettaa pääkaupunkis ja mee mentti kattoma Onerva MP Riiviön joulumyyjäissi. Oli meinas popula, kylä nua suameruattalaise osava. Mul tuli jotenki tekopyhä olo, ko kaik oli ni ystävällisi ja nauravaissi ja oliva ko yht suurt perhet, niiko ei mittä onkelma maalimas oliskas. Mut nee o eri puust veistetty nua suameruattalaise, nee ei ol tälläsi jörriköi mitä varsinais-suamalaise, eikä varsinka nee jokka oma pohojalaasi sukujuuri. Sit mee käytti sellases saippuakaupas ko lush. Mää ny sekko ain saippuakaupas, mut tääl meinasi henkseleihini seota, oli siäl niimppal ihanei kaikkei hyytelöi, palloi ja kakkui ja rasvoi. Ja se huumaava tuaksu. Mää halusi perusta sellase virma heti tänne Salo, vaik va omaks ilokseni. Äijöl osti partageeli Prince nimeltäs ja ittelleni piparkaku hajust jalkarasva, niitte viire muun jalkarasva joukko. See oli oikke mukava ja Äijöki sanos, et tekis miäl haukata sun jarpaittas, niin hyväl ne tuaksusiva.

No sit oli tää lumimyräkkä sunnuta illal. Mee olla siit kiitollises tai epäkiitollises asemas, et yleensä nua myrsky alkava mere vaikutuksest täält lännest. Mää hualestunen kattosi aamutelkkarist tänäpä ko Mannerheimi tiäl oli polvisas asti lunt ja ajatteli, et kait Rosetta ymmärtä jättä bemari tallisas ja pitää etäaamutyäpäivä ja toivottavast Onerva ei ol lähteny raijaama MP Riiviö koulusas. Ei see poik yhre päivä lintsauksel mihinkä tyhmene tai viisastu. Ja misä mahta olla merel Perhe Meri? Onk Herra Meri päässy Vuasaare, Rva taitta olla merel viäl turvas ja tulos vast. Voi hualt, voi murhet.

Meil tääl myrsky loppu aamuyäst ja aamul pääs ajama putsatui teit ja nualtu moottoritiät töihi. Viire aika Äijö nous putsama mun pikkase Punto lumipeitteitte alt ja pual seittemält hää ajeli läheisel hualtomol aamukahvel, et mää sa lämpimä auto ko mää lähre töihi. Tää rakkautta on..??