Oltiin Pynterin kanssa sovittu jo viikko sitte, että tuleva Sir Eino kans tänäpä viättämä kesäpäivää Matilda ja sääennustekki näytti hyvält, et lämpö pakka. (Sorry oli pakko pitää piän tauko, kosk näi hikisel kelil mun teke miäl josta kumma syyst Kallekaviaari voileippä tomaatil ja sitruunapippural ja se oli saatava JUST NY!!)

Ni siis hee kurvasiva taksil pihal ja mää oli Salos.... Oli tallentanu atkhon aiva väärä aja jollo hee tuliva. Ja kaike lisäks alko akkoinviikon kunniaks kesä kovi ukkosmyrsky. Ko 20 minuutti myähäs kurvasi paikal, vastas oli kaks aika märkää ja vittuuntunut ihana kesäpäivä osallistuja...

Ukkost kesti sit kolme tunti, vettä tuli neljä. Sähkö oliva enimmä aika pois ja ruaka oli raaka-ainein pöyräl orottamas ja Sir Eino ruaka-aika alko kovi lähel ja tunnetust meiä suvus jo kolme vuatia tiätävä tarkka mitä tarkotta ko veresokeri mene liia alas..

Onneks oli sen vert pitempi tauko sähköjakelus, siis ni päi et see toimis, et sain porkkana-bataatti-kookos-keito hyväl mallil kiahuma. Ittestäs se hautus loppu ja sähkö annetti taas sen ver et mosokonel saati nopsast soppa sosesopaks. Hyvää oli.

Kun näi oli hetkelline aliravinno mahrollisuus tordedoitu, ni ruvetti kyttämä, et onks mittä tauko sate välil, et päästäsis mettä. Kanttarellei ajatelti katto. Lopultas sen neljä tunni jälke se tauko koitti ja kolme hulluiloist ihmist kirmas saappa jalas mettä. Ei siäl sit ollu ko paarmoi ja sit sen jälke paarmoi. Ei yhtä ainoa kanttarelli. Ehroti Pynteril suunnitelma vaihtamist ja sanosi et poimita mustikoi. Mee kuitenki tulti siihe tulokse, et koululaitos maal vei lapsilt ja sitemmi aikusilt marjapoiminna ilo mettäst ainasil vaatimuksil marjoist. (Meirä äire tais loppuvaihes osta ne marja torilt ;D)

Viinimarjoi mee ei jouruttu koulul poimima, ni Pynteri ilmotti, et jos mää hoira Sir Eino ni hää raapase pari punaviinimarjapuskaa tyhjäks. Ja ni tehti. Huamen tarttis pistää Maija laulama. Kaikki muista (tiätenki!!), et viime vuan mää ten ihme vekottime osti ja eka kerra mehu jalosti.

Jotenki oli arvannu, et mustika jää kuitenki mettä, ni aamul oli litra ostanu torilt. Ja täsä o mun iha toiseks paras maalimas mustikkarahkaresetti.

  • 1 rahkapurkki
  • 100g maustamatont tuarejuusto
  • 2 rkl vaniljasokeri (mitä airompi sen parempi)
  • 1-3 rkl sokeri (makeeperseil makiampa, mää laita semmose 2)

Nää ainekse sotketa oike hyvi sekasi, tuloksen o tosi tiukka tahna, mut ei hätä.

  • 1-2 dl vanilja jugurtti
  • 100g rouhittu valkosuklaat

Sotketa taas hyvi.

  • n. 3dl mustikoi tuarei miälelläs, mut 200g pakaste härdelli käy hyvi

Nyt olla varovaisi sen sekottamise kans, massa vaan nostella toistes pääl ni et marja sekauva hyvi. Tän jälke olis hyvä jos herkku sais olla pari tunti kylmäs, mut ei se yleensä ehi..