Hra Satamahan pisti yhden euron kalastusmaksun omistamalleen vierasvenesatama-alueelle ja minähän vittuunnuin siitä, VAIKKA EN KALASTA, enkä muutenkaan käytä ko.laiturin palveluja.

3. heinäkuuta 2011 18.37 Olga Karikko olga.karikko@gmail.com kirjoitti:


realname: Olga Karikko
palaute: Hei! Onko laillista, että maanomistaja pyytää 1€ kalastusmaksua, jos hänen alueelleen menee kalastamaan?? Alueella tarvittavat luvat ovat valtakunnallinen kalastuslupa, sekä aluekohtainen Mathildedal-Teijo lupa. Ko. on maa-alue, joka on ollut ennen yleisessä käytössä mm. veneiden laskupaikkana. Olemme tältä yleisessä käytössä olevalta laiturilta/niemen nokalta käyneet mato-onkimassa, sekä heittämässä viehettä. Nyt se ei näemmä enää ole mahdollista, ilman tätä maksua. Kyse ei ole maksusta, vaan lähinnä periaatteesta. Paikalla ei ole asuinrakennuksia tms. Ainoastaan kauempana vierasvenesatama. Onko omistajalla lakipohjainen oikeus toimintaansa?? Ystävällisesti, vastausta odottaen Olga Karikko Mathildedal, Salo
Submit: Lähetä palaute

Vastaus: kalastusluvat.net

Hei, Jos teillä on kalastuskunnan lupa tai valtion läänikohtainen viehelupa alueelle (tai kalastatte vain mato-ongella), yksityinen maanomistaja ei saa pyytää mitään ylimääräisiä maksuja kalastuksesta. Teidän on kuitenkin huomioitava kalastaessanne, että ette häiritse paikallisten asukkaiden kalastusta tai muuta elämää esimerkiksi kalastamalla selkeästi merkittyjen pyydysten tai asumuksen lähellä.

Ystävällisin terveisin,

kalastusluvat.net

Nyt yön pimeinä tunteina käyn niittaamassa A3:sia koko hemmetin satama-alueen täyteen ja mahdollisesti yhden ko. mulkvistin haarojen väliin, mikäli tulee urputtamaan.... Tai no niiteistä saa rangaistuksen vissiin, eikä sitä muutenkaan viitsi luontoa pilata, mutta kalastusluvan väliin laitan Äijölle ko. dokumentin kun lähtee kalaan..