tee yhtään saaristolaisleippä, kakku, askarteluupaskarteluu, perunasetsuurii, muffinii. Mää e osallistu yhtenkäs myyjäishomma, enkä kissaristiäisi, enkä mihinkä.

Ensteks ilmestys Partiolaiste joulukalenteri ja pari joululehte. (Kotivinki joululehris ei ollu mittä ihmeellist.) Sit ilmestys korttiaskartelu paja. Sit ruvetti tekemä syttyruusui. Sit päätetti järjestä arpajaise. Mut hei!! Tässähä olis oiva tilaisuus järjestä avoime ove, myyjäise ja jouluarpajaise. Torttu ja kahve, see o helppo tarjota. No o se vähä köyhä, pistetä viäl glögi ja piparei. Tääl o muuto iha helkkari hiano muumipipareitte ohje, joo, ei me mitä kaupast valmin osteta. Kuarruteta ne. Kui paljo niit ihmisei o tulos? No sata oli viimeks.

Äire soitta ja sano, et verottaja o iskeny ja lasku o tulos. Pitäsis rahha saara ja Helena kans myymä toreil ja turuil. Kai sää mul Olka pikkase leivo. No toki Äireet pitää auttaa!!! Mul o tosi hyvä, suklaamuffineitte, sitruunamuffineitte, saaristolaisleivä, perunasetsuuri ja suklaa-taatelikaku ohje. Nee makkia voira kuarrutta ja pakata hianost. Mää kato väkerrä näit pakkauksi täst, pikkuse liimapistoolii ja ruusuket toho ja toho, kato noi tost.....

Ja taas olla tilantes, et jumakekkala, mul o kiire, päät särkke, mää ei ehri sitä enkä tätä. Ainoo mahrollisuus siivota jouluks o jo ens viikoloppun, ko muut viikolopu ova jo varattu. Äiree kyl siivos ain jouluaatton, mut mää e haluis. Mää va haluaisi tehrä hyvä ruaka, käyrä hautuumaal ja juara lasi punaviini rakkaire kans.

No okei, turhaa mää valita. Mää ole tänäpä jo syäny kolme "Äidin suklaapallosi". Nimittäs Rva Pomol o semmone periaate, et hää ei myy kenellekkä mittä. MUTTA, hänel o viäl yks kouluikäne laps ja LAPSE pitä myyrä 14 laatikko keksei ja suklaapallosi koulu leirikoulu tähre. No erelleskäs se Rva Pomo ei myy mitä, jote hää OSTAA kaikki ne loorat ITTE. Mää sit osti kaks looraa pakol, siis pakol kosk Rva Pomo ei olis myyny niit, kosk hää ei yksinkertasest halua myyrä niit pakol kenellekkä.  No Rva pomol alka helpotta, kosk parhaimmillas hänel oli kolme last yht aikka koulus ja suklaapallosi, vessapaperi ja muut hyäryket oli varastot täyn..

No mut ENS VUAN MÄÄ E OSALLISTU MIHINKÄ JOULUMYYJÄISI, ENKÄ MUIHI KISSARISTIÄISI. JOULUOLUEKKI SAA JÄRJESTÄ JOKU MUU!!!!!!!

niinpä niin.......