Mun elämäni ensmäne trauma ei torellaka ollu ko Kitula bensa-asema poika pussas mun kaveri, eikä muu. Tai ko suuresti ihailemani enon kaveri alko seurustelema, tai ko kaik nauro ko mää paksu punkero oli balettitunneil tai hyppäsi plonkult uimahallis, tai ko muu huuretti äpäräks raitil tai juappo-isää arvostelti. Ei, ei, lapsen mää oli ni sinisilmäne ja maalima rakastava ja halajava, etten mää ymmärtäny ko joku pilkkas muu. Mää eli ni puhtoses ja kaunis miälikuvitus malimas ettei sinne mikä paha koskenu. (Osittai vissi viäl nykyäki...tai nykyäs mää ole ni mones vetes keitetty, iso, pirullise älykäs kostossani, ettei kuka enä uskalla...)

Ei, ei, ensmäse kerra mää alo ymmärtämä maalima katkera kalki kesätöis 15 vuatian Armomurha-vanhainkoris sairasosastol. Nimittäs muut tyäntekijä alkova pilkkama mun eväsvoileipi, jokka oliva rakka äitini tekemi. Mun miälest oli hiano, et Äire jakso 16h tyäpäivä jälke tehrä lapselles leivä, ko mää lähri aamul fillaril persei pesemä Armomurha. (Kui moni 15 vuatias muute pistettäis saunaosastol pappoi pesemä nykypäivän..??) Mää e niiko tiänny et oliks arvostelu kohristettu muhu vai niihi leipi vai äiti. Nimittäs susipari juappo-isän ja duunari-äirin lapsel oli ain parha leivä ja parast fälis. Yhrel rikka talo emännäl oli ain, siis AIN, ruisleipä ja kaks keitetty kanamuna fölis. Ja mää oli lihava ja kyl sen ny leivistäki näki, mist see lihavuus oli tullu.

Jaa, no kui mää ny tämmösi muistele piänt mitätönt assia??

Noo, mää sattusi viättämä Äire kans vapuaato samas paikas ja kun en saanu puutarhaletku särylt nukuttu, yäl hiippasi kattoma onk jääkaapis jotta kylmä juatava. Sanottako, et meiti suku o armotont yäsyäjäkansa, mut mää ole enemmä iltasyäppö, et iha va limsa hakemas . Mää löysi Äire eväsleivä siält, jost oli toine puali syäty ja mää tiärä et mutsi tapa o syärä leivä päälikanne mukan suuri osa täytteist ja flattapualel jää piänemp osa täytteist...

Pakkoha siit oli yäl kuva otta, ko alko ni nauratta. Mun leivis oli ain neljäsosa leipä ja kolme neljäsosa täytet.. Mitä tule Armomurha vanhainkoti, mää ole aikanas tehny hallinnokoulutukses esitelmä Armomurha pohjalt huonoimmas työyhteisöst ikän ja viäläki käytä esimerkkin sitä huanost johtajuustavast ja tyäyhteisöö tyäpaikkakiusamisest ja jopa potilaire laiminlyämisest moni tavoi. Armomurha opetti kantapä kaut paljo.