Mää jotenkin hunteerasin, et nyt kun mää sain sen valkose talo, ni mää saisi sen perunapelloki siihe viäre, tai länti pikemminki. Talos o ain viljelty, nyy mää käsiti se, et viimese vuate saak. Lume alt o nyy paljastanu kolme kaunist palsta. Luvi, et peruna viljelys o tärkiä vaihta vuasitta viljelypaikka, tuholaiste ja viruste taki. Kerra kolmes vuares viljellä yhrel palstal ja semmotos täsä selkeest o tehty. Okei tähä saakka tää o selvä pässi liha.

Mut mitä o mullittamine (multaus), haraamine, peruna sulkemine? Ja kalkittemine ja lannotus? Mää hunteerasin, et mää verä vao ja laita sinne peruna ja peitä sen ja sit tulee perunoi palttiaralla pari kuukaure pääst.

Sit mää ajatteli laitta tilli, persilja, sipula. Ja neeki ei ny sit oike rimma ko tartte olla jota kaveruuskasvei tai semmosi. Ja jota samettikukki. Tää alko mennä ny jo lähteis iha vituroilles ja mitä mää ny teen sil pualehehtaari maatilkul joka o ollu peltona? Voik sinne heittä ruahojyvei? Emmää tommost yrinfysiikkaa osaa. Mää olisi va saanu halunu saara omast maast pari peruna kattila.