Kyllä on kuulkka ollu mukava viikonloppu, mun täytyy nyy vaa toreta, et se o niikos loppumas täs ny iha käsi. Mää anna oikke kunno raporti teil ja kehu retosta niiko vaa pohojalaase jälkeläine voi.

Enstex perjantai-illal mee menti Äijö kans ottama pari punsi läheisel terassil ja päätetti lähte siit viäl iltatuima kaupunki kattoma vähä suurempa elämä, mitä meiti kyläl o. Meil ol valtava kiva, mee istutti siin "kentauris" eli kulmakuppilas misä meiti koko family yleensä pistäyty ja eiköös ollu, et paikalle ilmaantuu paikallinen urheilutoimittaja, joka kädestä kiinni pitäen alkoi selittämä Äijöl, mite Olga o häne elämäs suurin rakkaus.. Voi hördselis sentäs, hää sit maalama nii suuri ja kaunei kuvei Olgast, et hetkellisest mää luuli jo et hää o joku pohojanmaan kasvatti, mut ei ol. Voi sitä ylistystä ja itkun vääntöä, kun en Olgaa saanut. Äijö murahteli ja pyäritteli silmiäs. Sit mee mentti viäl paikallise karaoke kuppila ja mul tuli maan mahrotoine tarve laulaa. Kuppilas ei näkyny ko viis ihmist ja mää ajatteli, et mää saan rauhas tarpeeni tyyryttä, mut paskamarja, ei alkanu kuuluma Olka valittema Lauri Tähkä biisii, vaan ihmissi alko lappama sisäl ovist ja akkunoist. Tuli se sit vihroinki ja Äijö poistuis kohteliaast tupakal, ettei olis viimesii kuuloluitas menettäny. Mää muuton kauhiast funteeraan sitä, et ko mää laula yksi tai vammaste kans, nii ain mene nappi ja laulu kulke soliste, mut mite se sit ko o mikki edes, nii see jotenki falskaa baritonist falsetti??

Sit lauvanta oliki Serkku-poja lakkiaise. Mää en ollukka käyny heiti perhe uures koros. Kyl kuulkka niimpal kaunis talo ja koti ol että. Mää ole vilpittömä onnelline heiä puolestas, et hee ova nii hieno saaneekki rakennettu. Mut mitääs, ko isäpappa o mestari ja poja tuleva kisällein peräs ja talo rouval o silmä sisustuksel, nii kyl lopputulos o ko sisustuslehrest revästy. Jaa mää tarkota ny sitä, et esim. sisustus ei ol mittä viimese pääl kallist desingni, vaa luavil ratkasuil o saatu upeit tuloksi ja sinälläs paljo arvokkaamppa ko valmiiks kaupast kalliil ostettu.

Ja sit kuulkka se pitopöytä.. Siin ol kuulkka sen seittemäätoist sortti. Mää santsasinki, mut en vaan saanu kaikke hyvää maistettu, niit sortei ol niimppal. Ja tietyst jota mikä oli ensmäsel kerral maistunu hyvält, täytys otta lisä. Voi mää olisi toivonu, et mää olisi ollu lehmä, et mää olisi saanu neljää vatta vetää, mut ei auttanu. Mukaankaan ei kehrannu otta..

Ja sit mää istuutusi mukavast ja aloi kattoma ihmissi. Ensmäitteks täytyy kehu isäntäväki, hee oliva viimese pääl pukeutune kaik, serkkupoik komia ko taivas viinipunases kravatis ja talo rouva kaunis ko mikä ja mää viäläki ihaile, kuin hyvi käyttäytyvi isäntäperhe lapse oliva, esittelivä huaneitas ja jutteliva ja erustiva ko aikaihmise. Sit mää kattosi mun muut suku, voi kuulkka o se vaan komiaa olla tän suvu jäsen. Vanhemmat rouvat hepeneissään varjossa kuohuviiniä juoden korut kimaltaen, nuoremmat rouvat lapsineen nauraen ja jutellen hehkeän, nuorekkaan kauniina. Pienet tytöt hameineen, kuin kukkaketo, poijaat lippiksineen. Nuoret miehet salskean komeina, ruskettuneina lihaksines, vanhemmat miehet arvokkaasti syrjemmällä maalimaa parantaen. Kuulkkaa siinä oli pohojalaasten suku nuarimmasta vanhimpaan erustettuina ja mun syrämmeni paisui ylpeyrestä. Tää o mun perheeni, mun sukuni, täält mää ole lähtösi ja tätä ain kanna mukanani. Nii o meitä koeteltu, mutta siinä mee oltti vail huole murhet ylpiöinä ja komeina erustamas, siihe hetke ei mikkä väli tullu.

Mää sano viäl senki, et tottakai siäl oli toisenki suvu erustaji ja emmää heit millä tavo väheksy päin vasto. Mut see o nii pohojanmaal, et kehuta mee ensi omamme ja katota jääkö niitä ylisanoja muille tähteiks ;DDDDD

Sunnuntai mää ole ollu vaa ko Ellu kana. Maatti pitkä aamul Äijön kans, sit mää lähri vähä vilkasema kirpputoribisnest ja mentti Pynteri kans jäätelöl toril. Mää makoili aurinkopaiste al takapihal, mut ei siel kaua pystyny olema, Äijö vaa kanto vettä välil juatavaks, ettei pyärtymiskohtaus olis iskeny. Pakko se oli lopetta ja lähte tutkima mr. Dragonin todistus, että oliko koltiaine päässy eres luakaltansa. Ja olihan se. Hautuumaallaki tuli käytty kastelemas kukat. Nyy mää seurustele vähä aik Sir Einon kans, nii koht päässeeki jo töihi. Hyvä alkava viikko kaikil!!