Terävimmät ovat jo huomanneet, Ollin ystävän kirjan tuossa oikian puolen loorassa. Kiitos, pistäkää sinne vaikka piruuttanne viestiä. Itse lupaan laittaa kaikille, joilla tuollainen loota näkyy jossain. Ajattelin pitkään tuota ystävänkirjaa ja yksi ilta mulla alkoi pulputa erilaisia kysymyksiä ittelleni. Ensin kirjoitin sellaisen tarinan, missä Olga oli julkkis ja vastaukset olivat melko sanoisin, hmm abstrakteja :D Sitten palasin maan pinnalle ja kirjoitin vaan ittestäni, sellasena kuin olen, huumorilla höystettynä.

-Ihanin tuoksu?

Nestemäisellä omolla ja confort sun freshillä huuhdeltu vaate. Kesällä ulkona kuivumassa olleet lakanat. Tuoksuista käytän juuri Boucheronin Alien tuoksua ja Opium tuoksua. Eli raskasta kamaa, kesään päin mennessä tuoksut kevenevät.

-Jos heräisit aamulla miehenä?

Kokeilisin heti muniani ja toivoisin, ettei se olisi kovin pieni. Menisin kokeilemaan seisaaltaan pissaamista. Toivoisin, etten olisi kovin ruma mies, tai jos olisin, toivoisin, että olisin todella ruma, mutta äärettömän karismaattinen mies.

-Totuus, minkä mieluiten pidät vakan alla?

Salon syysmarkkinoilla saa ilmaista viinaa ja miestä virttyneinkin seinäruusu.

-Lempijuomasi?

Talvella olut ja punaviini, keväällä valkoviini ja kuohuviini. Kesällä valkkari-vesi sekoitus, siideri, shandy, väliin napakat, syksyllä rommitoti, joulun alla hehkuviini... tota tota, laita siihen kuule, että mustikkavichy.

-Mikä eläin olisit ja miksi?

Afrikkalainen naaraselefantti. Matriarkkaalinen, sosiaalinen, älykäs laumaeläin.

-Mikä puu olisit?

Tuulen tuivertama, iso, leveä honka saaristossa.

-Mielenmaisemasi?

Tyyni meri, luotoja, lintuja.

-Mistä luopuisit elämässäsi?

Ihmisen pitää pystyä luopumaan kaikesta elämässään. Luopumisen tuska on kivulias prosessi, joka tuo tyhjyyteen uutta. Pelkään kuitenkin rakkaistani luopumista. Mielummin antaisin henkeni heidän puolestaan, ettei tarvitsisi kokea tuota luopumisen tuskaa. Ihminen on itsekäs, epäitsekkäältäkin kuulostaessaan.

-Mitä keräilet?

Suustani tippuneita sammakoita.

-Mikä on sinusta kaunista?

Vanhan ihmisen uurteet, lämpimät kädet. Elämä. Pienen ihmisen nukkainen tukka ja pehmeä poski.

-Mikä on sinussa kaunista?

Ulkoisesti: iso naurava suu. Sisäisesti: kyky hyväksyä erilaisuutta, omaa minuuttaan hukkaamatta.

-Oletko saanut rakastaa?

Olen saanut, hajonnut, noussut ja oppinut rakastamaan uudelleen. Kaikki rakastamasi ihmiset jättävät sinuun jäljen.

-Kadutko jotain elämässäsi?

En oikeastaan, mitä se auttaisi? Olen katunut paljon ja pyydellyt anteeksi, silloin kun olen virheen tehnyt. Miksi katuisin niitä nyt?

-Muuttaisitko jotain elämässäsi?

Viittaan edelliseen. Tottakai kaikkea voisi haluta, mutta olisimmeko henkisesti samoja ihmisiä?

-Et tunnu pistävän painoa rahalle ja materialle?

Tottakai haluaisin rahaa, mutta en rahan sinänsä vuoksi, vaan sen tuoman riippumattomuuden vuoksi. En ole kuitenkaan "hamsteri"-ihminen. Pystyn elämään epävarmuudessa, että rahaa ei ole. Tykkäisin kyllä uudesta autosta, vaatteista yms. Jos lottopotti tulisi, niin en kuitenkaan muuttaisi radikalisti elämääni. Torpan ostaisin ja pistäisin läheisten asiat kuntoon. Ja auton, siis THE AUTON. Villein toive olisi kunnostettu keltainen Datsun 100A. Äijön kommentti, että hänelle uusi MB, tai tulee avoero..

-Kiitos haastattelusta.

Kiitos