Nyy se on taas korkattu, meina tää joulualus.

Äijö kans olti Matilda Makasiineil lauvanta joulumyyjäsis ja muu harmitti, ko Äiree oli myymäs Naantalis ja siäl ei ollu ollu ihmisii liikentes. Makasiineil oli ja Äireel ja Helenal olis ollu muist poikkeavi tuattei myynnis, ni luulisi et kauppa olis käyny. Naapuri kävi kavereines kantamas Äijö kans yhre painava piironki vintti ja mun piti hake mun ystävä luat semmose 40-luvu nojatuali sen piironki paikal. Muu pikkase harmitti, ko ne nojatualit paljastus mun vanhoiks keittiöjakkaroiks, mikkä oli hionu ja maalannu vajaa kymmene vuat sit. Nyy sit va ihmetellä, et misä nee nojatuali sit ova? Kaks niit pitäsis olla, kaunis tumma puu pohja ja ne o päällystetty tiile punasel sisustuskankal. Jos joku tiätä kuvaksest, et mää ole ne jonku kellari raijannu, ni soittaka ihmes.

Salo jouluha ei ala ilma perinteist Hyvä Miele Tori ensmäsen adventtina ja kuuse valoje sytytyst. Pakkanenki kiri tonne -18 astese, et aika harvo olla oltu tommosis pakkasis jouluavajaisis. Mää osti Punase Risti naisilt pastanttipuuro ja kirkkokuaro naisilt laukkamakkara. Sit mää oli tyytyväine. Suunnatti viäl Helena joulukioski Tupuri rinteil ja siäl oli oike ihana tunnelma ja. Ei ollu kiirust ja Helena tarjoili munkei ja glögi. Siält mää osti sämpylöi ja saklaa-taatelikaaku. Täst sunnuntais viäl sewwerra, et mun ystävä tuli pualilt päivilt perheines kahvel ja veivä mukanas yhre PoriMati, mikä o tosa kuistil seisonu kesäst saakka. Mää pelkäsi, et see ruastu siihe, mut nyy se pääsi viäl lämmyttämä tupa.

Oike o ollu mukava sorttine ensmäne advetti sunnunta. See muu harmitti ko e muistanu viärä hautuumaal kynttilei, vaik ne oliva mukanaki.