See päivä alko kovi varhai, mut see ei haitannu mittä, oliha nyy vihroinki see aika, et kaks perhost rikkoo kuparise ja lähtee ens kerttaa elämässäs aurinkorannal. Memmu kehräs komiast, ko Äijö lähti viämä meiti Helsinki-Vantaal. Pual seittemä mee oltti jo hyväs vauhris ja päärytti juhlistama alkkoholi kera meiti matka. Nauru oli herkäs ja vähä mahas kipristi jännityksest. Mää siävisteli kuahuviinipulloni ja klasi kans sormi pystys ja Saara huitasi vakaalla kärellä pari jäistä jägermaisteria huiviin, sit mee hihitetti, ko kaks ruattalaist pisnismiäs pyäritteli silmiäs näitte hulvattomie suamalaiste humalahakuste perhoste eres. Aamu seittemä ja hyvä nousukänni pääl. Simmottos siin sit käviki, et Saara ehtis humaltu, sammu ja kärsi krapula enne ko mee päästi sinne Kreetal saak, mää paino iha rauhallisel tahril alkkomahoolii kitusii, nii mul ei tullu mittäs onkelmi.

Hotelli oli kaunis ja hyvin hoirettu perhehotelli. Vilkas pikkusälli johratti meiti iha nätti huaneesee toisee kerrokseen. Parvekkeelt oli näkymät merelle ja kadulle. Pedit oli kovi kovat, mut oikeestas meil rankavikasil oikke hyvät. Silt siunaamalt mee lähretti talsima pitki kylii ja tutustuma paikoihi, käytti syämäs greta salad ja valkosipulaleippä, kyl vaa hyvää oliki. Sit mee törmätti ensmäse kerra siihe kammottava aineesee nimelt raki. Mee ei heti ymmärretty, et meiä piti see kohteliaisuure nimiis juara, ko tarjotti ja harvemmii mee olla kuppi syljetty, mut nyy oli aikast lähel. Poikain pontikka ei ollu iha siit parhaimmast pääst ja vanha pontikakeittäjä suvu jälkeläisenä, siinä istutti ja irvistelti ja pullo kiersi pöydässä vaan.

Kyllä koira koiran tuntee ja niin mekin. Törmättiin sitten hulvattomaan tyyppiin nimeltä Jamppa (nimi oikea, lähettäkää terveisiä, jos tapaatte, julkaistu hänen suastumuksellas). Jamppa veteli Ouzoa tabascolla ja istahti siihen sitten pöytään. Ristittiin hänet suomalaiseksi rantapummiksi. Myöhemmin viikolla Jamppa tarjoili mulle, joka oon aina niin altis kokeilemaan kaikkea, mm. retsinaa, kotiviiniä, kreetalaista punaviiniä ja sambucaa, mikä olikin ainoa, jonka sain ilman kakomista ja kyyneleitä alas. Ouzoa jopa tykästysin ottamaan lasillisen iltaisin, tosin ilman tabascoa. Voipi muuten kokeilla, noin niiko aperatiivina, ei se niin pahaa ollut.

Nonni, nyy tee luule, et mee olla oltu alkkoholismi paulois koko viiko. Mut kuulkka totuus o tarua ihmeellisempä. Ei mee oltu ko toisena iltana kännis ko Vaahteramäe Eemeli kanat. Muute mee oltti nukkumas tai noo sänkys yhreksält melkke joka ilta. Meiti päivä rytmi meni altaal klo 9, poies klo15, suihku, rasvaus, tukan pörrötys ja baanal ostoksil, syämä ja muute vaa voltailema (kreikkalainen termi, joka tarkoittaa iltakävelyä hyvät vaatteet päällä) ja ihmettelemä. Mee painetti mäkii ylös ja alas ees sun taasen ja kirottiin tätä maata, joka vois ottaa pikkasen oppia saksalaisest järjestelmällisyyrest katusuunnittelu suhtee.

Mee voltailti kaikes rauhas, ko Saara sanos, et kuule nyy tartte siirtyy toisel pual kattu. Mää kattosi sitä vähä kummissani, mut lährin sit ylittämä sen kans tiät. Puale punase puuminuuti pääst siihe kaahas avolava täyttä häkä ja silt putos kyyrist kauhia suur säiliö ja liukus just siihe kohta kauhia kyyti, misä mee oltti seisty sekentti takaperi. Mee ihmetelti ja vähä pelästytti, mut mitä nää, tyhjäl kylä raitil oli yhtäkki kahreksa miäst polottomas ja viuhtomas käsii ja nostamas säiliöö takaste laval. Mee päätetti mennä paarii otta pari iha vaa syrämme takii.

Nyy mun tartte mennä nukkuma, mää jatka tätä veisuut myähemmi, see o kuulkka vaikia keksii mittää kirjotettavaa, ko mittää ei ol tapahtunu tai ainaka meil ei ol mittä raportoitava ;DDDD

Siit raportoinnist, viäl yks juttu. Mee oltti lähi ravintelis aurinkomatkoje tervetuloinfo tilaisuures, ko paikal pölähti kiireine ja janoine naisihmine, joka totes, et saako tähä istua, näytätte iha rotunaisilta, oottako ouluusta. Ei, mee vastatti, mee olla saloost. See pamautti peppus siihe meiti pöyrä penkkii ja totees, et kyl kai saloski voi olla rotunaisi. Sit see rupes kova ääne kertoma, et hää o jättäny miehe ja lapse kotii ja hih hih, mitä täällä tapahtuu, se tänne jää.. Emmää voinu kattoo Saaraa, vienone tyrskähdys kuulus siält päi.. Noo alko retki ilmoittautumine ja naine tryykäs ilmoittautuma, nii vierese pöyrä mies katteli enstex pikkase ja painu perään ilmottautuma kans patikkaretkel... Jaa mee ristitti naine Fuki-Fuki-naiseks, eikä sitä muuto paljo missä näkyny, että liekö saanut etsimänsä. Hitto unohrin muistutta kondomi käytö tarpeellisuurest...... ;DDDD