Meil ny mittä kummost ollu, mut laita ny kuitenni pikku jutu, ettei iha kualleks luultas.

Äijö oli viäl aatton töisä ja mää keitteli uure peruna ja lykkäsi lohe kappala uuni miähel, ko arvasi sen kuitenni juhannuspullo korkkava. Ei sitä kännist, väsynyt, nälkäst miäst kukka kattele. Eikä ainaka selvipäi, ko ole ny hunteranu kiillotta ruunuani kirkkammaks lankkeemat alkkoholi pauloihi.

Syänni jälke mee lähretti juhannusajelul ja haetti Äireeki mukan liukuma. Ajetti Angela Ankkuripaari ja mun hyvä ystävä Saara kaars sinne uusvanha Plymonth Fyrus ja perheines kans. Kuis olla ja sattu Arttu Wiskari oli siin ohikulkumatkal, hänel oli keikka lossi toisel pualel Särkisalos. Hää vetäsis pari ralli siin joutesas, aurinko paisto, seura oli mitä parast ja mun kitalaki alko naksama pahemma kerra. Oli oike ammattitaitone trubatuuri tää Arttu, vaikkei sitä hittikappalettas esittänykkä. "Tuntematon Potilas" o yks parhaimpi piisei ikän, ko olen noitte dementoituneitte veteraanie kans tyäskennelly ja aiheest mont monituist kerta puhunu. Vaikia se o, ei ihmist sais ni huano kunto Luaja laitta.

Nii no joka tapaukses päästi jatkama matka, vaik se kitalaki kalkattiki aik häiritteväst. (Minäkö addikti?) Ajetti mereranttiät Sauvo ja käyti Sauvo rokkipaarissaki. Se o muute iha hyvä mesta, keskel ei mittä. Tapper`s in. Bändei ja kalja ja hyvä meininki.

Heitetti Äire koti ja lähretti kottisa. Matkal pysährytti Teijo Kyläyhristykse Perinteisis Juhannusjuhlis. Ja see o semmone, et lompakko sa olla levälläs ensmäse pual tunti koko aja. Sisäpääsy, arva, maggara, limsa, lettu, taas arpa ja liikehrintä o semmost viis metri kerrallas ko kaik tutu ja tuntemattomakki "kaveri" tuleva juttelema ja halama ja toivottama hyvä juhannust. Kenel enemmä ja vähemmä sinapi rinnuksil ja poskil. Alkkomaholi ei nois juhlis käytetä, mitä ny tuttu järjestysmiäs tuli tarjoma taskulämmint kossu taskumatist.

Saappaheittokisa o kisa, jos o naiste, laste ja tosissas kilpailevie sarja. Siinä kuulkka meni mone perhe maitoraha, ko miähe punsis heittivä-perkele-neljäkolmost yhre euro vaatimattoma heittohinta. Äijöki yritti kerra, mut hänel täyty suasitella siirtymist sinne junnusarja.... Sitä paitti saappaheitos ei te raaàl voimal mittä, va tekniikast se o kines. Kyl siäl yks pikkane poijakäpykkä pesi iso miähe 6-0, nimittäs se saapas lens suara, matalal ja piru pitkäl. Moni olis voinu olla yht tyytyväine palloheitost sama tulokse.

Kyl mee sit käyti tanssamassaki ja soi muute Tauskin "Sinä vain" (Mr. V.... ;DDDD), Äijö ei selvipäin tanssi ko pakost (tyttäres häis) ja kännis se rupe tekemä kaike maalima krumeluurei siäl tanssilattial ja mää häppe ;DDDD Jote tiuskasi tanssi loppune just siihe Tauski luritukse.

Kauhhia mukava oli kuitenki ja vanhoi tutui tuli tavattu urakal. Vanhoil tutuil oli jälkikasvu ja rokkipaira oliva vaihtune siisti t-paita ja puvutakki. Emmää mikkä ol sanoma. 20 lisäkilo ja aikast tanttavaatte pääl. JA SELVINPÄIN!!!