Mää sano heti, et mää en ol mikkä kirpputori- tai alennusmyynti-ihminen. Alennusmyyntti mää mene, jos mää huamioi, et siäl ei ol neliömetril neljännesosa-ihmist enemppä. Mää ole sitä miält et alennusmyynneilki pitäis laitta eu-kiintiö, et kui mont ihmist siäl voi yhtaikka häärii. Kirpputorei mää ole ouroksunu ain. Mun miälikuvis siäl o nuhrust ja siäl haisse vanhalt ja pahalt. Siis kyl mää ole käyny tälläsis luksus kirppareis eli vintagemyymälöis, kute esim. Play it again, Sam Helsingis ja köyhänä opiskelijana kaks kertta uhvil (UFF) sata vuat sit. Vuas takaperi Äijö vei mun opintomatkal, ettimä autorarioo, mut mää oli iha lairooltani, ko mää siält tuli. 90% täyt paska ja kauhial hinnal ja jokku onnellise ostava.

Noo mää oli sit pyhästäs lupautunu menemä järjestelemä Irene hyväntekeväisyyskirppari ja viämä sinne uutta tavara. Ensin mää hain sitä pöytä niitte tuhansie pöytie joukost ja meni ain vääräst konkist (käytävä) sissä ja siin sitä sit kierretti melke koko kirppis. Vanha patu kyttäsivä paha ja yks vanha polliisi sit jo vähä morjesteliki, et omaa bisnestäkö virittelet. Äkkii ko mää sanosi, et en mää oma, et autan sukulaist, sain armon niitten silmis. En ollu uhkaava kilpailija. Ja sitten se iski..

Pääsin pöyrän luo ja sil siunaamal muhu iski piän saksalaine. Perssesuti, ko kaik oli myllätty ja sekasi ja mää alo laittama ja viikkama myytävi viivasuara. Mää harmitteli , ko mul ei ollu maalariteippi ja tussi mukana. Mää olisi laittanu teipipala, mitä missäki kasas o. Laste pöksyi, koko 52-82. Naiste paitoi, koko luuranko- pyäriämp naine. Potkupukui, koko 50-64, vähä potkitui. Napataariaiste mekkoi ja hamosi koko 64-110. Laukkui, vöit ja tilpehöörei, ei mittä käyttö, mut mukava osta.. Ihmiste ei tarttis nährä niimppal vaiva. Nee tiätäis, et mää tartte mun pojal potkupuvu, tos kasas o tän pöyrä tarjonta, katto ja pistä siististäs takas. Ja kun tää saksalaine muhu iski, nii emmää kai saa rauhha, enne ko mää sen käyn tekemäs.

Nyy muu ei vaivannukka nuhrusuus ja paskat ympäril. Muu vaivas vanhana kauppiassuvu vesana see ettei tuattei saa tarppeeks myyväst esil. Jos muil o nuhrust ja sekasi, nii ei kai Irene pöytä tartte olla sellane. Ei ko tehokkuus ajattelu käyttö, kattoka hullu o hullu täsäki assias.

Jaa, mut emmää nii pal hullu ol, et mää luulisi, et ne tavara viäl mun lährö jälkke olis pualt tuntti kauempa saksalaises rivistös ;DDD