Mää tosa rupesin hunteeraamaan sellasta, että aikanaan kuninkas kun päätti pistää kansan verolle, niin kansan oli veronsa maksettava, vaikka lapset nälkään kualisivat tyhjille rinnoille. Niin lähti viimonenki olki ja oljenkorsi tuvasta jos kuninkas niin päätti.

Suamessa ei ole sitä kuninkasta ollu Ruattin vallan jälke, joku tsaari siinä pikkasen aikaa koikkelehti, mutta veronsa kansa on aina saanu maksaa. Ja keskiluakka aina kalleinten. Uusia kuninkaan tapasia o kyl ain noussu ja tule nousemaki se o vissi.

Mää olin iha oikeest ni tyhmä, et mää luati siihe TAKUU-sopimukse minkä mää Fo-rttu-mi kans tein, et ko mää tammikuus 2010 pistä nimeni sopimukse, et mää e vaihra sähköyhtiö, ni sähköyhtiö lupaa tuattaa mul taatust sama hintast sähkö koko sopimusaja eli kaks vuatta. Mun nähräksein vuate 2012 asti. Oike ilosena flikkana kehusi Äijöl, et meiti sähköhinta ei nouse, ko mää näi viksu ratkasu aikanas tein. Ja paskamarja mää sano.

Tänäpä mää sain ilose kirje, josa mää ole sitoutunu ilmastotalkoisi eruskunna määräyksest. Määräys oli kansal annettu alas 14.12.2010 eli päivän jollo mää täyti 38 v. ja voin laske olevani yks Suame kuninkail tuattosi veromaksaja. Mää maksa vero iha kaikest mahrollisest. Nyy mää maksa niist ilmastotalkoistaki, mikä ny toisaltas o hyvä assia, et jos olis puhrast ilma jatkossaki tarjol.

Fo-rttu-mi ei ol rikkonu sopimus, kosk hee ei ol syyllisi ensinnäki eruskunna päätöksi. Toiseksee hee o luvanne myyrä mul sähkö tiätty hinta, kuka ei puhunu sähkösiirrost mittä. Mut emmää sa kilpailuttaka sähkösiirto seurava vuate, kosk MÄÄ OLE LUVANNU.

Ko mää pistä nime paperi misä mul sanota, et sähköhinta ei nouse, va mää saan sen täl hinnal kilowatti tunti tän aja, ni mää OLETA saavani täl hinnal kilowatti tunni sähkö. Jos mää lupa olla vaihtamat sähkövirma, ni mää ole lupaukseni vanki. Meniks täsä ny taas kaikki iha niiko Strömsös?

Suara lainaus kirjest: "..verojen osuus kotitaloussähkön hinnasta nousee noin 25 prosentista lähes 31 prosenttiin. Suoraan sähköasiakkaalta perittävää sähköveroa korotetaan  kotitalousasiakkailta 1,0861 sentistä kilowattitunnilta 2,0947 senttiin.." Hemmetin kallis vero kun 6% nosto aiheutti 100%:n hinna nousu.

Lohduttaudu sinä verojesi kanssa nääntyvä, sillä suuri armo on kohdannut sinut!!! ALV on jo lisätty näihin hintoihin ja sinusta itsestähän se on kiinni kuinka paljon tätä sähköä käytät ja kuinka paljon siis joudut maksamaan.

Suara lainaus: "..Veron vaikutus yksittäisen kuluttajan sähkölaskuun suuruuteen  riippuu yksinomaan siitä, paljonko asiakas kuluttaa sähköä..." BLINK.