http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Salon+Seudun+Sanomat+Talonmiehen+ty%C3%B6suhde+purettiin+ihonv%C3%A4rin+vuoksi/1135269140924

Salon on nyt noussut otsikoihin Suomen rasistisempana kuntana, tai ei oikeastaan kuntana, vaan Salossa asuu Suomen rasistisimmat omakotiasujat.

Musta mies ei kelvannut pihoja lakaisemaan. Mustaa syrjittiin. Ja nyt Musta hakee oikeusteitse oikeutta laittomaan irtisanomiseen.

http://www.sss.fi/uutiset/254661.html

Salolaiset ihmiset ovat ennakkoluuloisia ja rasistisia, eivätkä hyväksy muualta muuttaneita. Salo ei halua ulkomaista työvoimaa, eikä palkata Abdullahia.

Niin. Minä olen salolainen, enkä koskaan ole kokenut olevani rasisti. Ennakkoluuloinen olen monestakin asiasta, enkä helposti päästä ketään ihmistä iholle, vaikka monenlaisten ihmisten kanssa helposti tulenkin toimeen.

Pistetään tähän paikkaan pikkuisen faktatietoa Salo-sivustolta. www.salo.fi

Salon kaupunki on kansainvälinen ja monikulttuurinen kaupunki. Salossa asuu noin 2500 muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvaa henkilöä. Maahanmuuttajia on 83 eri maasta (kevät 2011). Suurimmat kansallisuusryhmät ovat virolaiset ja venäläiset, kuten muuallakin Suomessa. Muita suuria ryhmiä ovat Kosovosta, Iranista, Irakista, Kiinasta ja Thaimaasta tulleet. Suurimpien kansallisuuryhmien lisäksi Salossa asuu henkilöitä 47 eri maasta.

Täten nopeasti laskettuna Salon väestöstä noin joka 22. ihminen on vierasmaalainen. Näihin ihmisiin ei laskettu heidän lapsiaan, jotka syntyessään ovat Suomen kansalaisia ja siis salolaisia. Meidän ns. punaniskojen lasten kavereina on siis lauma noita värivikaisia ja väärää kieltä puhuvia. Tai puhuvathan he suomea, mutta ovat kaksikielisiä ja mehän emme voi hyväksyä kuin ruotsinkielen ainoaksi oikeaksi toiseksi kieleksi.

Suomen piilaaksoksi kutsuttuun Saloon on sijoittunut runsaasti yrityksiä, jotka toimivat vientimarkkinoilla. Salon seutu on Suomen kymmenen kilpailukykyisimmän seutukunnan joukossa, kun arvioidaan huippuosaamista ja seutujen innovaatiokapasitettia. Salo on yksi Suomen kasvukeskuksista, jonka teollisuuden ominaispiirteitä voisi kuvailla sanoilla high tech, high design ja high quality. Kansainvälistä yritystoimintaa harjoittaa Salossa yli 400 yritystä.

Vaikka Salo on nopean rakennemuutoksen kaupunki ja meillä on paljon työttömyyttä, töihin lähtee päivittäin monia vierasmaalaisia. Salolaiset yritykset tarvitsevat myös ulkomaalaisia yhteyksiä ja työntekijöitä.

Meillä on myös pitkä kokemus pakolaisten kotouttamisesta ja pakolaiskeskusten toiminnasta. Valitettavaa on ollut, että esim. romanialaiset pakolaiset itse myönsivät olevansa "kesälomalla" täällä. Valtio maksaa päivärahaa, rahalla voi ostaa auton ja syksyn tullen voi ajaa körötellä takaisin Jugoslaviaan tai Romaniaan. Tai johonkin muuhun maahan turvapaikan hakuun. Ikävää oli myös poliisia työllistävät rikosaallot, näpistelyt ja varkaudet näiden samojen turvapaikan hakijoiden taholta.

Mitä tulee Salon omakotitalo yhdistyksen Korpelan lausumaan, asia ei ole ehkä yhtä mustavalkoinen kuin se lehdissä julkaistaan. 5.9.2011 ensimmäisessä isossa jutussa (kaksi isoa palstaa) käsiteltiin salolaisten rasismia ja ennakkoluuloisuutta. Yhdellä rivillä oli huomioitu asia, joka kenties oli koko sopan ydin ja aiheuttaja: "...ja pohtii (Korpela), että ehkäpä hänen ("Musta") mukanaan olisi ollut hyvä olla toinen talkkari pitempään kuin yhden viikon.." "Mustaa" siis perehdytettiin työhön viikon ajan, jolloin hänen olisi pitänyt oppia kaikkien työvälineiden käyttö ja sovitut tavat tehdä tehdä töitä kulloisessakin työpaikassa. Kun puhutaan nuoresta kaverista, suomalaisestakin, jolla ei ole kokemusta vastaavasta työstä, niin riittääkö viikko??? Oliko kielimuuria??? Kaveri on ollut Suomessa kuusi vuotta ja kuulemma puhuu suomea. Millä tasolla?? Entä salolainen murre????

Tuttavani tilasi ko. kaverin hoitamaan pihansa. Asia ei onnistunut, koska "Musta" ei osanut käyttää ruohonleikkuria. Olisiko ollut paikallaan, että "Musta" olisi tullut paikalle ensin kokeneemman talkkarin kanssa, opetellut työn ja seuraavalla kerralla tullut itsenäisesti????

Korpelasta sanoisin, että mies on avannut kunnallisvaalitilinsä. Pitäisikö muistaa, että omaan pesään ei kannata kusta. Ei leimaalla valtaväestöä rasisteiksi, varsinkin kun itse on ollut vaikuttamassa siihen, ettei työntekijällä ole ollut kunnon perehdytystä.