O se vaa toi Äijö tollane, no ÄIJÖ. Aamul see sai jo heti vittuunnus kohtaukse, ko pual unes sanosi, ette mää ehri Motonetti. Mää yriti siin sit jupist, et mul o nimppari, et misä mun kukei ova?? Nii äijä jatka, et "kyl mää nyy tartte se pallonivele ja mää e ehri sitä hakema, ko tartte hake 66 metri lautta ja onneks nyy va sit ja mul o peräkärrikki ja mää mittä viitteis Motonetti niire kans aja, ja mittä kukei missä esso-paaris ollu ja enks mää sul just tulpa vaihtanu autto, et ekssää nyy kerkeis.." Ja PAM ja parvekke ovi kines ja äijä tupakil. Mää hunteerasi siin aamuäkämystyksissäni, et perkele, koht tartte Äijö itte uure pallonivele, mää posauta se vanha taivaha tuuli, perkkele mörökölli. Mut kummää oli vaihtanu lakana ja päässy suihku ja Äijö oli ne nätist taitellu, nii emmää sit viittiny kauemppa ola vihane. (Olettekstee tee muuto koska kuullu miähest joka viikka likapyykikki??? AIVAN!!!!)

Noo mää hai sen pallonivele ja see mikä o ainaki täl Saloos mukava, nii yleensä saa nuare kohtelia hyvänäköse sälli palvelema ja mää ko täräyti se rekisteriotte ja sanosi, et joku semmottines pallonivel tai joku sellane, emmää ni tiärä, ni kyl o palvelu huipusas. Koska e ol osattamaks jääny, ko ole Motonetis käyny. Enne mää pelkäsi tommosi körmyniska paikoi, mut siäl palvelu pela.

Mee lähretti Naantali Pynteri, Sir Eino ja Mr. Dragoni kans. Ja kyl se o sellane kesäkaupunk, et yhre kerra kesäs siäl tartte ain käyrä. Mittailemas ymbärs ämbärs se vanha kaupunki, ostella Naantali Vanhast Putiikist, jotta hassu, käyrä syämäs Aatokse unelma Cafe Antoniuksessa (2 kakkupala, kuppi kahvi ja piän cocis 17 euro, mut vaa kerra kesäs) Aatokse unelma jännitys o myäski se et saaks sitä vai ei. Ko see kahvila o kyl auk ja unelmat pöyräl, mut henkilökunna virkka toimitta vanha Erkki. Erkki o kuja katti Epsanjast ja kahvila vanha vahti. Syämäs mee käyrä yleensä Merisalis tai jos o enemmä raha, ni Kala-Trapis. Mee tehti uus löytö, ko iha siihe satama lähel oli yhristetty kaks vanha ravintola, Kilta ja Valborg. Valpuri sisäpiha o nii ykköne!! Menkkä kattoma vaik iha huvikses. Yks mukava paikka o myäski Naantali vanha museo yrttitarhoines ja ruusutarhoines, siäl sialu lepä. Mee mentti viäl uima mere tai emmä nyy kehrannu, ko olin ni paksu, nii Mr. Dragon kyl polski meitiki pualest. Hää kyl sano, et tul ny va Olka et ei suu kettä kato, ko ei kukka suu tunne tääl, mut emmää ny viittiny. Osasyy tais olla Merisalis veretty silli- ja salaattipöyt ja lämpimä paistetu kampela, ei ihmine VOI mennä uima semmose satsi jälkke. Ja tääl o kuitenni joku Saaneli <3 tapane, joka veistele, et kui sää ne pöyrä söis, nii iha va piruuttas, ko e sen jälkke hammastikku tarvinnu. Pusi pusi kaikil ja erityisest Saanelil, ko mää hänest veisteli. Huame uure kuje. Mää luule et huame mää mene mahani viäre makkama meiti lillalillalammel ja iltasel lähre Pohojanmaat praattama sen mun nuare, vanha ystävä kans iltatoril..