Jumakekkelis kuulkka, ei ol enne sattunu ja taas sattu. Mää oli menos Saara tykö valmistujaiskahvel ja alo ihmettelemä, et omituist äänt pittä tiänpinta, mut en ottanu sen kummempa kantta assia, ko siin ol just tietyömaa ja tien pinta huonos kunnos. Sit loppu ohjauskyky ja mää aatteli, ET NYY O VIKA. Ajattelin, et ujutan pikkuhiljaa itteni toho lähesel bussipysäkil. Kauhul nousi autost ja ajatteli, et renkas se o ny vissi menny. Ja perk.. nii oli hanttimiehe puolene eturenkas tyhjä ja lysys ko mikä.

Hetkellise hermostumise jälkke mää tuli siihe tulokse, et ei täs o ny aika hermostu. Mää kävi mieles nopiast läpi renkaanvaihrooperatiivise puale ja tuli siihe tulokse, et ainoo mitä mää ny täsä oikiast osa tehrä o otta vararengas takakontist ulos. Mää pyäriti sitä minkä mää ajatteli oleva see "nostolaitteen", jaa mää ei ymmärrä mite sitä käytetä, siin oli kaks osa.. Oikiammi mää ajatteli, et mää ole melkke parhais vermeis täsä, jaa mää en rupia perse pystys täs maas makama. Mul jäi myäs epäselväks onks mul siäl sellane pulttiavain, vai mikä se ny o. Tekniika mää muisti kyl jotenki.

Mää soita Saaral, et laitta miehes hakema ja pelastama mun valkosel autollas, mut ei vastaa Saara ei. Puhiste mää soittama Äijöl ja sanoma, et tääl mää nyy ole, tule pelastama elämäs naine. Ottaka ny huamio sit, et Äijö o siis suamalaine tosiäijö. Enstex kuulustella, et kuink pitkä o tyhjäl renkkal ajettu ja miks ei ol tarkistettu renkaire painei ja voiks sitä milläkäs enä pelasta ja tarttex mun ny osta uus renkas. NOOOOO VIDDU!!! Mistä hemmetist mää voin tietää, hinaa se hanuris tänne ja sassii. Siis mää ajatteli nii, ääne mää sano, et en mää ny tierä, tul ny äkki tänne, ihmise kattova..

Ihmise kattova, mää hermostusi uurestas ja soittelin kaik mahrollise, Pynteri, Rva Mere (onneks sil oli juttu pääl..) ja olin iha vaan muina naisina, sen näköne, et mää puhu täsä vaa kännykkä lainkuuliaisest tiän lairas. Älkkä hemmetti ketään tulko kysymään multa mitään..

Sielt see sit Äijö puhiste tuli ja enstex irrottama ja vahtama se kallisarvone renkas. See sano heti, et olet sää ajanu täl enemmä ko 40 metri, et eks sää ymmärtäny pysähty?? (Siis ruuhka-aikana ykköstiellä..HALOO..) Mää yriti sano, et hyvä, et meni täsä 70 alueel, eikä moottoritiel täydes vauhdis, ko Sir Eino ja Pynteri olis ollu kyydis, ko ohjaus meni tyyste ja hyvä, et mää sain tän ujutettu tähä.- Mitä sit, oli vastaus.. (VOI VIDUN ÄIJÖ..)

No se oli sitten viis minuutti, ko Suamalaine Tosimies vaihta renkkaan. Siitäki meni neljä minuutti naise logiika ihmettely. Mää nimittäin hyvin vilpittömästi sanoin, että mitäpä olisi, jos laittaisimme joka renkaaseen, sitä paikkausvaahtoa, kun tuntuu, että jokainen vuorollaan vuotaa.. Tiedättehän sen Spede Pasas naisen logiikka-katseen... Siis mun mielest aivan loistava idea..ai ei vai?? Kuulen täst viel kolmenkymmene vuore pääst...

Niin se sitten on että ÄIJÖÖÖ JA MATKA JATKUU...

FIAT 500 TULE JA OTA MINUT, PIAN!!