Kauhjjaa o nyy. Mää ole kuullu et koko vasikkailmentymä o vaarantunu!! Nääs aito ja alkuperäne vasikkailmiö o startannu perinteisest Das boothist Uskela joest. Nyy mää kuuli, et vanha Das booth on yrittäny rantautua, mut voi kauhjja, pohja oli vuatanu ja vanha taistelusoturi oli jouruttu nostama takaste kuival. Ja ku Das boothi, jota myös Silitysraudaks kutsuta, o kuivil, nii näyttä ny sit silt, et perinteine vasikkailmiö kuivu koko. See o kyl harvinaine onni ja autuus suvu kantakirja lehmil, ko niitte vasikat ei pääs laitumel, mut vasikoil kova pettymys ja takaisku.

Mää ole nii hualestunu. Ajattelin ko vasikkailmiön perustajavasikat Maisa ja Kaarina alkava pikkuhiljalles olema aikuises iäs, nii pitäiskö alkajaisiks yrittää käyttäyty hillityst (enne pöyräl tanssimissi). Mä oli jo suunnitellu piänmuatoist picnikki suklaamansikoines ja mansikkakuahareiden kera ja piänt sualast siihe tykö. Mut sit ilmaantus tää takaisku. Perinteine vasikkailmiöruaka o päiväl chorisco-makkara ja yäl grillijonos rähinöire makkaraperunat kaikil mausteil. (Innokkaimmat rähinävasikat o kannettu miehisi voimi hartiatasos grillilt poies. Tätä tosin ei ole koskaan paljastettu ennen kantalehmille.)

Mää e iha varmast muista kui kaua vasikkailmiöö o vietetty?? Mut piru mont suve. Periaattees niit o ollu mahrollisuus viettä 17 suve, mut mää luule, et lähempä o 13. Juhla luanteeseen o olennaisest kuulunu se, et kannatta juara paljo ja mahrollisimma mont lajii sekasi alkkoholijuami. Yhtenä teemana o ollu 90-luvu retropaukut. Alkaen "Baarimestarin erikoisesta" hotshottiin. Vettä o saanu juara vaa hätätapaukses, ettei jouru kuivumaan enne aikojas. Toine kualemavakava sääntö o ollu, et juhlist ei ol mittä raportoitava. Ja se o piru helppo, jos vaa pitää ton ykkössäännö kultasena johtolankana.. Ja koska mee olla kuitenni kantalehmiemme vasikoi, nii meirä kolmas ja kaikkei tärkei sääntö o et kaveri ei jätetä. Siksi suurempi tapaturmi ei ol koska sattunu.

Nuarena tää oli viäl helppo, mut vanhemmite o vaikiampi otta järkee kätee ja jättää se kotiin. Kuivumispäivii tarvittais muutama, morkkis häipyy paris viikos. Nyt herää kysymys, et onko johratusta, et Das booth vuataa?? Pitäiskös ottaa vinkistä vaari?? No sitä en tierä, koska ainahan sitä on yritetty se vaari ottaa..

Vasikkailmiön parhaat puolet ovat huoleton kikatus, vanhojen muistelu, yhdessä olo ja hetkellisesti se olo, että tässä ollaan nuoria vielä. Sitä vastaan ajateltuna, eiköhän vanhaa voida rikkoa ja aloittaa vaikka Rikalanpuiston terassilta tai Svan-laivalta?