JESSUS, SEMMOISTA MELKEIN TARVITTIIN TÄNÄÄN!!

Suuri uutinen oli, että Helsingin kaupunki mielisi itselleen uutta taidemuseota. Taidemuseota ei kustanneta veromaksajien pussista, vaan Helsingin kaupungin pussista, joka tässä tapauksessa tarkoittaa siis aivan eri asiaa.

Guggenböömin museon alustava kustannusarvio on 130-140 miljoonaa euroa. Lisenssi, että saadaan käyttää Salomon R-vainaan sukunimeä maksaa 24 miljoonaa euroa 20 vuodeksi ja kello alkaa tikittää välittömästi, kun päätös rakentamisesta saadaan pöydälle. Vuotuinen tavoite kävijöiden suhteen on 500000-550000 ihmistä (koiria ym. ei lasketa), joista 300000 pitäisi olla kotimaista luomu tuotantoa. Pääsylipun hinnaksi kaavaillaan 12€/kävijä. Guggenböömissä ei ole omaa taidekokoelmaa, mutta rakennusmateriaalit ja tapa pitäisi pohjautua pohjoismaiseen desingniin ja arkkitehtuuriin. Täten Guggenbööm ei oikeastaan tarvitse mitään kokoelmaa, koska se on nähtävyys itsessään. Tosin New Yorkin Guggenböömistä voidaan saada lainaksi jokin sopiva näyttely silloin tällöin, koska rakennukset ovat samankokoiset. Niin se olisi vallan kätevää.

Toinen tämän päivän uutinen oli uusi perhesurma, jossa isä oli murhannut äidin ja kaksi pientä lasta. Tämäkin ikävä tapahtuma tapahtui Helsingissä.

Minkälainen uutinen olisi, jos Helsingin kaupunki budjetoisi 130-140 miljoonaa perheväkivallan ehkäisyyn, vaikeassa asemassa olevien pienten lasten perheiden tukemiseen ja mielenterveystyöhön?? Ja mitä tapahtuisi??

Tuottaisiko toiminta kansantaloudelle mitään? Pysyisikö harmaa talous ruodussa, vai hoivaisiko valepsykologit ja vale perhetyöntekijät perheitä. Tuotaisiinko halpatyövoimaa itä-blokista, käytettäisiinkö aliurakoitsijoiden aliurakoitsijoita? Kuka vetäisi välistä?

Ja suurin kysymys, mitä tapahtuisi yksilölle, perheenjäsenelle, olisiko syntyvällä vauvalla käsissään paremmat kortit elämään. Toisiko tämä mitään jatkumoa tulevaisuuteen?