Mee oltti Äijö kans viime viikoloppun nauttimas viaraanvaraisuurest Simpu mökil. Siis Helenan, Simpun ja Mittamiähen kans.

Mää oli melko puhki ja hermoo kiristi ja peljästysi pahoi ko parkkipaik ol vettä täynnäs ja veneel oli kovi pitkä matka. Siin mee seisotti Äijö ja Helena kans ja tuijotetti 75 metri pääs kelluva venet. Vettä tuli kaatamal ja mää hunteerasi epätoivoissani kahlaavani merivetes hakema sen paati, mut paskaaks see mittä olis auttanu, ko emmää sitä venet olis osannu käyttä. Mun airoist crocsi saappaist ei ollu mittä apu ja Äijölläki oli huapase saappavarre, jote seekä ei lähteny kahlaama. Kylmä rauhallisest Helena otti tilante halttu, veti kelluntaliivi bäälles ja lähti airol maat tunnustelle kahlama paatti päi. Kattosin ko häne saappasas ryyppäs vet sisääs, mut naine jatko va. Siält see tul vene kans hakema meit ja tavaroi käret kohmees ko se oli joutunu ettimä vene kiinnitysköyre vere alt, mut tuli va.

Mökis ol autua lämmint, mee jäätti sin, ko Helena lähti uurelles satese hakema Simppu ja Mittamiäst ja koirii. Laitetti saun päälles. Mää oli tehny sellast kanttarelli-juustokohokast meriverel uitettuna ja ceasar-sallatti, kyl maistus illemal punaviini kera.

Äijö kysy, et tuuppaaks hää sänkyt yhte?? Mää oikke peljästysi, et älä vaines. Mää halusi olla hetke rauhas omas sängys, oma vilti al, ilma mittä vällykäärmeksi.

Munt väsyt ja kuitenki nauratti jutu Helena ja Mittamiähe kans. Simppu ja Äijö olivakki lähtene Leijona-mettästyksel. Seuraava päivän kalastetti ja myänttä tartte, et Äijö voitti munt yhrel vaivasel affenal. Mää keräsi pual pussi suppilovahveroi Leevi Lestadiolaise opastuksel. Hurja iso koira vei meit piänte siänte lua, ko mikäki tryffelsika.

Sunnuntai miähe saiva kuha ja mää lämmyti viäl ittellen kerra sauna ja oike nautinnol saunosi pitkä ja kävi meres uimas. Vesi ol +8 asteist, just sopiva meikäläisel. Kolme kertta mää siäl polskutteli.

Mää oli ni tyytyväine ko Simppu piti seura Äijöl ja tavallas mää sain ol yksi hiljalles, vaikken yksinäs ollukka. Aku latautuiva oike kunnol ja tais see tehrä hyvä meiti parisuhteellekki, olla mere avaras sylys.

Kiitos va pal Simpul, Helenal ja Mittamiähel. Mul olis varma aivo paukahtanu ilma teitti ja tätä mökkiviikoloppu.