Meil ko Äijö kans ei ol yhtesi lapsi, ni mee kaks vanha varest viätetä aikuste joulu. Meist o ollu oike mukava, et mee olla päästy viättämä ja syämä Äire ja Pynteri ja Sir Eino kans yhres parin vuan ja nii me oltti tänäki vuan heil. Meitil o motton, et lapsil anneta raitis joulu ja ni oli tänäki vuan. Meil oli valtava mukava ja ruakka oli oike hyvä. Lahjoi oli valtavast, vaik mee olla jo vanhoi ja Sir ainoa laps. Mää sain pynterilt ja Einolt lahjakorti vaatekauppa, Äireelt suklaati ja arpoi, joist tuli huima voito, 16 €. Et kyl sil jo talolaina maksele. Tyäkavereilt pyyhkei (mitä paha mää ole tehny???), Rva Pomolt Kunnakse Koiramäe viaraskirja The Talolle, Rva Merelt pikkuklusikoit, ko entise ova omituisest hävinne maalima tuuli. Saaralt mää sai viinakotelo, jonk pääl luki, et ystävälleni hyvää joulu ja päänsärky.... Hunterasi, et Saaral o ain ketu häntä kainalos, et ei siäl voi olla viina, eikä muuto ollukka.. Siäl oli sutei ja tärpättipullo ja piän jägerpullo vitutukse, sit ko mää ala sitä keittiöpöytä ens kesä puhtaks raapima . Äirelt mää sai viäl kuahuviini Uureks vuareks. Et kyl muu oli muistettu.

Käveltti rauhas aattoiltan hautuumaal ja viäti kynttilöi ja oli kauhja kaunist. Meiti oli tarkotus mennä sit aikuste joulu viättämä Irene ja Anonyymi lua. Vaik tarkotus oli juara yks glögimuki, ni siin käy just sellattis ko aikuse, joil riittä yhteist puhumist ja nauramist ja olla ilma lapsi, ni pääsärkyhä siin sit tule. Meina seurava aamun. Yhre aika yäl oltti lähretty ja Äijö sanos aamul, ettei hää ol ikän nähny muu semmottos pyärryksis. Mut sen sano, et Anonyymi oli pistäny parastas The Valoshown kanssa ja tais olla yks Salo kauneimmist, jollei kaunein. Illa kruunas Anonyymi hiiligrillil grillama knaki ja juureskiusaus, joka tais olla joulu juuresruuku nimel. Hyvä oli ja seura oli mukava.

Kankia see oli aamu joulupäivän, mut lepopäiväkshä see oli merkattu, et ei semmottos hätä. Pynteri ja Sir Eino kans käytti viäl kertalles kävelemäs hautuumaal, vaik viima oliki pureva, pakkast ei ollu neljää astet enemppä.

Tapani o menny rauhallisis merkeis Virmal päivystämäs, muutama asiakas o käynykki, tehti lämpimi voileippi. Kyl mää luule, et mää pakka tavara ja lähre Eino lua. Äijö mene kattoma et The Talol o kaik hyvi ja laitta tipeil jouluruakka ja mää mene viättämä laatuaikka Sir Eino kans ens yäks. Pynteri lähte viättämä laatuaikka Turkkuse. Kyl me viäl Eino kans mennä kattoma toi Anonyymi Valoshow, siin o Einol kattelemist, jos mee saara lupa mee laiteta kuva myähemmi tänne.

Siunattu Joulu jatko, pistäkää Tapanitansseis jalal koriast!!