Äitee oli meillä kylässä koko viikonlopun ja se oli tosi mukavaa. Näin vanhemmiten meist o tullu oike hyvi ystävi, kehenkäs sitä sit luattasis jos ei oma äitisäs.Mee lämmytetti sauna ja käyti meres uimas ja Äire sai melke Äijöki uima ja se, et melke, o jo melkone saavutus!!

Lauvanta mee lähetti Taalintehtaal ajelul ja valitettavast Helena poppoo ei päässy lähtee sinne veneellä, ko oli sewwert kova myrskytuuli. Ko mee oltti uimas ni täsä suajasas lahres oli semmose 60 senti aallo, mut näi rannal see ol mukava va. Serkkupoika se oli kuulemma tullu 2,5m aallokos Turuust kottisas, siin ol meinas ko lastu lainehil. Määki käveli aaltoi vasta ja ui sit ranta päin ja se kerto sit mere käynnist jo jotta.

No mää eksysi taas asiast, oltti siäl Taalintehtaal ja käyti toril kattomas. Kovi oli piän. Äiree oli joskus vuan keppi ja kilpi käyny myymäs siäl lumpui ja rätei ja määki oli nöösilikkan mukan. Muisti et see oli isomp, mut kovi piän pläntti see oli. Ihailti purjevenei ja kävelti ranta pitki. Menti syämä Portside ja mää söi elämäni parha pizza siäl. Maisto myös Äire porsast dijonkastikkees ja Äijö loht voikastikkees ja kaikki oli oike hyvi, PAITSI hieman kylmiä. Suasittele kyl vilpittömäst, jos siäl päi liikutte. (Must olis muute pitäny tulla ravintolakriitikko....) Mee hairahdutti Äiren kans ostama semmose kahrekympi kylmäkassit, iha va ensviiko Pohojanmaan reissu ajatelle. Kyl meit o helppo puhu yli ja Äijöhä ny tiätenki tuns sen myyjä. Mää joskus huntera, et onkoha tääl maalimas mittä kolkka, jost Äijö ei tapais jota tuttu? Siit mul tuli miäle semmone juttu, mun yhrest tuttavast, joka oli vuare maalimaympärysmatkal ja juaksi aamulenkil mererannal Kapkaupungis tai josaki siäl päi. Vasta juakse toine valkone miäs. Hee moikkava toisias ja jatkava juaksuas. Koto-Suames toine veljeksist sano, et oli mukava nährä Kapkaupungis, mut olis sitä voinu muutama sana vaihta, nii mone kuukaure jälke..

Sunnunta Äire haki Pynteri ja Sir Eino meitil. Aamul tuli Iso-Eno vaimoines tuama puukuarma, et pikku tohina o ollu pitki päivä. Pynteri keräs mul marjoi, ko mää keiti kanttarellisoosi ja perunoi. Laito tykö lohipihvei. Kanttarelli oliva Taalitehta torilt, et mettäs ei sentäs olla oltu. Nukutti melke koko hela family, mitä ny Sir ja mamma melskasiva pihal ja määki nousi lämmyttä sauna uurelles ja keittämä ne marja mehuks. Ja eiku uima taas, sauna ja kunno suala ja makkia palat siihe kahve kans, ni vot. Oli hyvä päivä!!