Olen elämässäni törmännyt yhteen jos toiseen inhottavaan ja epämiellyttävään asiaan. Yksi omaa itseäni kuohuttava asia on toisten ihmisten manipulointi, painostus ja suoranainen aivopesu. Yllättäen työssäni olen törmännyt tähän asiaan nimenomaan uskonnon kautta. Olen onnellinen sittä, että olen saanut itse valita tieni ja minulle on annettu rauha ja valta miettiä omat valintani uskonnon suhteen. Perusluottamus Taivaan Isään minulla tietenkin on syntynyt jo lapsuudesta, koska olen kristityn, tiiviin suvun jälkeläinen. Mutta jokainen meistä itse valitsee tiensä tai niinhän sitä luulisi.

Ystäväni otti minuun yhteyttä ja pyysi käymään juttelemassa. Hän oli eronnut työstään uskonnollisen painostuksen vuoksi ja halusi käydä asian läpi ulkopuolisen kanssa. Kyseessä ei ollut mikään tavanomainen uskovaisasia, vaan asiassa oli puolia, joita luemme lehdistä harvoin, mutta jotka yleensä tapahtuvat jossain hyvin kaukana, eikä täällä koti-Suomessa. Kyseessä oli lahkoideologiaa, täydellistä aivopesua, ihmisen psyykkistä ja taloudellista riistoa. Ystävääni, joka on nyt eläimen tasolla, houkuteltiin jättämään perheensä, omaisuutensa, muuttamaan täydelliseen eristykseen, kohtaamaan kovimman kautta jumala, muuttumaan valituksi, enkeliksi. Ystäväni on vahva selviytyjä, eikä hänellä ole hätää, mutta jäin miettimään tätä asiaa.

Kansakuntana olemme omituisessa tilanteessa. Turvallisessa maassamme on havahduttu ihmeellisiin asioihin, mitkä oikeastaan on ollut koko ajan tietoisuudessa. Yksinäisyyteen, todellisuudesta vieraantumiseen, eristäytymiseen. Koulukiusaamiseen, liian suuriin koululuokkiin, perheen vastuun kasvatuksesta siirtymisestä viranomaisille. Liian suuriin tulosodotuksiin, tehokkuuteen. Epäonnistuminen on kielletty, on pärjättävä, on onnistuttava. Sinun täytyy tehdä elämästäsi focus ja agenda, osavuosikatsaus, onko elämässäsi ulkoiset asiat hyvin. On niin paljon epävarmuutta, ahdistusta, tuskaa, on uskontojen, lahkojen, poliittisten äärisuuntausten ja toisaalta yksittäisten toimijoiden aika.

Yksittäisijä toimijoita olemme valitettavasti nähneet jo. Myyrmanni, Jokela, Kauhajoki. Toivottavasti tämä tie on kuljettu loppuun.

Sulavasanainen sosiopaatti, psykopaatti ja aate. Sekoitetaan mukaan epävarmoja, mieleltään horjuvia ihmisiä. Tiedättekö, ei ihmisen tarvitse olla edes mielenterveydeltään horjuva, että joutuu psykopaatin vieteltäväksi.

Kun on sisällä kehyksessä, ei näe koko taulua.

Uskontojen uhrien tuki ry