Ai kauhia kun mää tein viime yänä jouluruakaa. Mää tein sitä töihin 40 ihmisel ja mää tein sitä kotiin ja mää tein sitä mutsil, jonne oli tulos koko meidän klaani syömään. Koko Matildan keittiö oli täynnä ruokaa, kuisti oli täynnä jäähtyvää ruokaa ja sähkö ja Leino liedet olivat joka luukussaan täynnä kypsyvää ruokaa.

Käskin Äijön varastaa kuusen metsähallituksen mailta. Se toi jonkun piänen närekepin, kun ei isompaan kehdannut ottaa. Sanoin, että useamma kymmene metri pihka-kuusi tarttee koristella ja valaistaa, kun ei ole kuusta muuten.

Mulla oli järisyttävän suuri maha ja heilun lähes yhtä suuren soppakauhan kanssa. Join sammioittain glögiä. Jouluaattona ymmärsin, että lahjat olivat jääneet ostamati.

Tänä jouluna mul ei ol joulustressi. Tyäpaikalt mennä koko konkkaronkka ravinteliin syämään, siis kaikki ne 40 henkilö. Ei järjestetä joulumyyjäisi, eikä koristella ko valmiin ostettu piparskakkutalo ja mult o tilattu viis litra riisipuuro pikkujouluihi. Muuta e sa tehrä. Äiree lua syä jouluateriaas mää, Äijö ja Pynteri ja Sir Eino. Haural käyrä. Äijö hake piäne kinku mul paistettavaks ja sanos, et loora osteta valmin kaupast. Ja Aspilt pikkase savukala. Siin o kaik.

Mut on se helvata jos ei pikkase joulustressi olis eres unes :D