First things first, Äitee, on vuoden paussin jälkeen kirjoittanut lokilleen!!! Tuuliksen tohinat julkaisee vuoden ensimmäisen kirjoituksen!!!

Hoosiannaa, Daavidin poika, kaikui tänään taas kirkoissa ja varmasti monessa muussakin paikassa. Meil tää tratitio kateltiin tänä vuan telkkarist, mul ko oli tua Sir Eino viikonloppu. Riisipuuro tilal keitetti mannapuuroo, Sir Eino, ko tykkää siit enemmä. Päiväl mee lähretti Sir Eino kans perinteisel hyvämiäletoril ja samal mentti Pynterii vastaa, ko hää kotiutus Turkkusest.

Päivä oli harmaa ja sateine, niiko ny yleensä perinteisest meiti hyvämiäletoril o. Äkkiseltäs e muist yhtä joulukuun ensmäst viikoloppu, jollo ei olis satanu, ainaki jossa vaihes. Huamakka pimiä o ja kello o 14.40.

Myyjii ei ollu kyl koko torillist, mut väkke kyl oli ko pipo.

Sir Eino ko o musiikkimiähi, ni häne suasikkis oli Fernando yhtye, joka esitti joululaului ja sit vähä tommottas kevyemppäki kama. Sir Eino kuitenki tykkäs enite joululauluist ja hää hoilas niitte mukan.

Poni- ja hevostalutust oli kans, kyl nääki ponise ni märkki oliva..

Täsä o aimo annos salolaist historia: Repe nakki ja Kallio Ritva myymäs höyryknakei. Ritva o nyy eläkkeel, mut hyvä assia pualest o lähteny myymä. Salolaise jääkiakkojoukkue pualest Kiakkohaire. Meiti Helenaki puuhaile siäl sattunest syyst, muttei ollu päivystysvuaros ko mee oltti Eino kans siäl. Mut hunteraka kauhhia jono, eikä o eres soittoravintelit sulkeutune ja kukka ei rähise. Ko nyy va sais oma lihapiroki kahrel knakil, Ritva tekemä Repe sinappi ja paistettu sipula.

Taas oli pöllitty josta salolaisest pihast kommia kuus. See o iha tot, perinteisest kuusi kaareta jonku salolaise pihamaalt. Erulline ja helppo tapa pääst isost pihakuusest ero, tosi niit kaareta va yks per vuasi ja o jopa ulkonäköpainei, kuusel meina.. Enemmä valoi sais kyl olla. Mut häpiäks täyty sano, et yhrel Suame äveriäimmäl kunnal o ollu ain tapan olla hyvi nuuka joulukuusevaloje suhte. Kannatta menna kattoma Haliko kirkkokuust, see o paljo kommiampi.. Lämpötila +4.

Kun saatiin Äittä onnistuneesti taas Einon kainaloon, niin suuntasin Äijön ja ensmäse muuttokuarman kans The Talolle. Ensmäne muuttokuarma sisälsi kahvee ja paljo tyäkalui. Mutta mitä, mitä, joulupukki oli ennakoinu ja tuanu Olkal pikkujoulupuketi, ei eres pimiäs ensi huamattu sitä, meil ko ei ol eres viäl postlooraa.......

Hyvänen aika..hih hih, kui muu ny näi hemmotella.... Mul oli ni tulepalava kiire avata paketti, et Äijö jäi yksinäs kantama tavaroi...

Tämä ei ole Nti Kaupunkilaiselle lähetettyä vihreää aivosolua selviytymiseen metsän keskellä, vaan siellä oli oikein kaunis huivi. Mää en sit ymmärrä miten joitteki sormet taipuu!!! Kiitos Minz!!!!! Pääsitpä yllättää oikein kunnolla!!! Kiitos!!!